Reservofficer till befattningen plutonchef SOU/ROU vid utbildningsenheten

Om tjänsten

På Militärhögskolan Halmstads Utbildningsenhet bedrivs det utbildningsverksamhet hela året. Enheten utbildar blivande specialistofficer- och reservofficerare samt erfarna specialistofficerare mot högre befattningar. Enheten består av 3 olika avdelningar med totalt 45 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som plutonchef är du framförallt handledare och mentor för din pluton under terminen. Du leder Individ- och Professionsutvecklings processen (IPU), genomför utvecklingssamtal, planerar och genomför enstaka utbildningspass, effektuerar plutonens materieltjänst i samverkan med kommendant. Du är även kadetternas chef med personalansvar (CPA) under terminen vilken innefattar reseattestering hantering av ledighetsansökningar samt uppföljning/rapportering av lönetillägg med mera. Utefter behov och förmåga kommer du även att verka som lärare eller instruktör vid kurser och övningar.

Krav på formell kompetens
· Reservofficer/Reservspecialistofficer inom FM

Personliga egenskaper
Vi söker dig som intresserar sig för utveckling av nya yrkesofficerare i försvarsmakten. Du har erfarenhet av arbete på kompani-/plutonsnivå i chefsposition. Du har en vilja att utveckla andra individer och har en förmåga att beskriva försvarsmakten. Du är en mentor och ett föredöme för yngre kollegor. Du har enkelt för att se helheten, även i de mindre uppgifterna, och arbeta mot detsamma. Du kan även motivera andra till utveckling, är van vid och trivs med att arbeta i grupp men är inte rädd för att ta egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande
· Tidigare erfarenhet som plutonchef/stf plutonchef.
· Utbildad vinterinstruktör alternativt god erfarenhet i grundläggande vintertjänst
· Aktuell och relevant erfarenhet av utbildningssystemet i försvarsmakten

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad mellan perioden 240805-250207
Omfattning: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Halmstad

Upplysningar om befattningen
Marcus Edelmalm Kompanifanjunkare SOU, 0736-89 25 78, marcus.edelmalm@mil.se
Gunnar Bylund Tf. C UtbE, 0766-34 66 02, gunnar.bylund@mil.se

Fackliga företrädare:
HSOF: Mikael Tedenstad Svebring
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Mattias Johansson
Kan nås via växeln 035-266 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juni 2024
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Halmstad – MHS H
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-06-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan