Grundläggande soldatutbildning

Om tjänsten

Grundläggande soldatutbildning, GSU

Har du funderat på att arbeta i Försvarsmakten och deltagit vid Försvarsmedicincentrums ”prova på kurs för legitimerad personal, 48h” men du har ingen militär grundutbildning? Då är Grundläggande soldatutbildning definitivt något för dig!

Försvarsmedicincentrum kommer under 250324-250414 öppna upp en möjlighet för dig som är icke anställd personal att få genomföra en GSU på Göteborgs Garnison under 4:e amfibiregementet. Avslutad GSU i sig generar inte i någon anställning i Försvarsmakten. Detta är enbart en förberedande utbildning.

För att bli antagen till denna GSU måste du ha fullgjort en ”prova på kurs för legitimerad personal, 48h” på Försvarsmedicincentrum.


Vilka krav ställer vi på dig som vill gå GSU?
De läkare vi söker är i första hand färdiga eller snart färdiga specialister (akutsjukvård, anestesi, allmänmedicin, kirurgi eller ortopedi). Vi söker också sjuksköterskor med minst två års klinisk erfarenhet inom sin specialistutbildning (främst ambulans, anestesi, distrikt, intensivvård, operation, akut- eller röntgen) samt miljö- och hälsoskyddsinspektör, tandläkare, veterinär, biomedicinsk analytiker eller apotekare

Kvalificerande för att antas till GSU är godkänd prövning på plikt och prövningsverket (POP). Om du blir underkänd på prövningen kommer du ej att få genomföra GSU. För att klara prövningen måste du vara fullt frisk och ha en god grundfysik samt inga allergier. Du kan läsa mer på POP hemsida om prövningen. Då det är brist på tider för prövning vid POP kommer vi ej kunna erbjuda andra tider än de vi blir tilldelade i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Om du ej klarar prövningen på Plikt och prövningsverket inför Grundläggande soldatutbildning avslutas försvarsmaktens åtaganden.

Efter godkänd prövning kallas du till en säkerhetsprövningsintervju och samtycke till en registerkontroll är krav för eventuell anställning. Vid ej godkänd säkerhetsprövning avslutas försvarsmaktens åtaganden.

Det kommer ej att utgå någon lön för prövningsdagen på plikt och prövningsverket eller dagen då du genomför säkerhetsprövningsintervjun dock betalar försvarsmakten resor och ev boende.

GSU är tre veckor lång, främst dag och kvällstid, med ev helgtjänstgöring . Ni kommer att bo på logement på Göteborgs Garnison.

Under utbildningen kommer du få en visstidsanställning med utbildningslön samt betalda resor till och från Göteborg under utbildningen.

Du måste vara svensk medborgare. Det är också viktigt att du delar vår värdegrund som handlar om alla människors lika värde.

Om din ansökan
För dig som blir antagen till utbildningen kommer vi sedan att återkomma med mer information som bland annat omfattar detaljprogram, resebeställning mm. 
Kom ihåg att bifoga ett CV och ett personligt brev (dokument).

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet efter specialistsjuksköterskeexamen
 • Legitimerad läkare med minst 3 år utförda inom sin ST
 • Miljö- och hälsoskyddsinspektör
 • Tandläkare
 • Veterinär
 • Apotekare
 • Hel och frisk samt inga alleriger.

Meriterande:

 • Fullgjort ”prova på kurs för legitimerad personal, 48h” i FömedC regi


Övrigt
Typ av anställning: Särskild visstidsanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg
Tillträdesdatum: 250324-250414

Upplysningar om utbildningen

Kontakta FömedC J1-MED, HR-specialist Ann-Kristin Halldén Thulander, 072-3880862, ann-kristin.hallden@mil.se

ANNONSEN ÄR ÖPPEN TILL OCH MED DEN 240706
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För
information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;
https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-07-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan