Planeringsofficer till Rikshemvärnsstaben, Stockholm

Om tjänsten

 

Är du officer och söker en befattning som ger dig möjlighet att leda, planera och utarbeta underlag för den långsiktiga utvecklingen av Militärregioner och Hemvärnsförband? Trivs du i en roll som innebär samverkan med flera olika nivåer och där du får möjlighet att representera stridskraften i arbetsgrupper och möten? Vill du arbeta i en självständig roll i högre stab där din analytiska förmåga kommer väl till pass?  Välkommen med din ansökan!

Om oss

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av personalen. Rikshemvärnsstaben, (RHS) är Rikshemvärnschefens stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen samt utveckla stridskraften Hemvärnet. Stridskraften Hemvärnet består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, fyra militärregioner med staber, militärregionförband, 40 hemvärnsbataljoner samt ett antal territoriella förband.

Planeringsavdelningen är en av fyra avdelningar vid RHS och kommer att på sikt att bestå av ca 15 medarbetare som ansvarar för krigsförbandsutveckling och långsiktig planering och utveckling för stridskraften. Planeringsavdelningen innefattar två sektioner: krigsförbandssektionen och utvecklingssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som stabsofficer planering blir du en del av ett kompetent och engagerat arbetslag. Befattningen innebär är att delta i beredningar och arbeten inom ramen för stridskraftens planeringsarbeten och krigsförbandsutveckling och att leda och delta i både större och mindre planeringsprojekt. Du har ett stort eget ansvar och arbetar i flera olika tidsperspektiv samtidigt. Ditt fokus är på uppgifter som är av beredande, analyserande och utvärderande karaktär:

 • Planera och genomför omfattande och komplexa beredningar samt analyser vid högre central stab inom ramen för långsiktig planering och förbandsutveckling
 • Delta i arbetsgrupper inom ramen för stridskraftens långsiktiga planering och förbandsutveckling
 • Delta och representera stridskraften vid myndighetens arbetsgrupper inom ramen för sektionens uppgifter
 • Delta och representera stridskraften i planeringsmöten vid högre samt sidoordnad stab
 • Bereda inkomna ärenden (remisser mm)
 • Delta och representera stridskraften vid fältövningar och förbandsbesök
 • Hantera övrigt förekommande arbetsuppgifter i rollen som stabsofficer

Resor såväl som helgarbete förekommer i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

 KRAV

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF 3 alternativt OF 2 med prognos mot OF 3 och med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
 • Aktuell och relevant erfarenhet av stabsarbete på central, regional eller OrgE nivå
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att leda och delta i projekt
 • Goda kunskaper i MS Office
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Mycket god förmåga till offentlig framställan i form av presentationer och föredragningar
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, kreativ och strategiskt samt har ett gott omdöme och hög integritet. För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en person med handlingskraft, god struktur, resultatfokus och eget driv. Du är trygg i att arbeta både självständigt och i arbetslag med stort eget ansvar. Befattningen innebär en stor kontaktyta och därför är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITER

 • Erfarenhet av hemvärnsverksamhet/territoriell verksamhet
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid Försvarsmaktens Högkvarter
 • Erfarenhet av förbandsutveckling och långsiktig planering

 Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, heltid.
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Chef krigsförbandssektionen övlt Gustav Christoffersson, 070-852 82 24. HR-Specialist Anna Aurell-Nylander, 076-610 52 34.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00 

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Rikshemvärnsstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan