TEKNISK UTBILDARE inriktning Besiktningstekniker Marksystemavdelningen

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten inom samtliga arenor. Marksystemavdelningen vid FMTS ansvarar för systemspecifik utbildning på främst markmateriel. Tjänsten erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb där du får stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom både teknik och personaltjänst, eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden av markarenan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en teknisk utbildare där du ska utvecklas mot att utbilda besiktningstekniker.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

 • planera och genomföra teknisk utbildning för FM olika anställningskategorier (officerare, specialistofficerare och civila).
 • arbeta med att utveckla och knyta an utbildningen till en militär kontext
 • kunna delta i utvecklingsarbete kopplat till teknisk utbildning på såväl ny som befintlig materiel
 • kunna utgöra ett stöd och vara rådgivare inom ditt ämnesområde.

Vi kommer att vid behov tillse att du erhåller relevant kompetens på materielsystemen du utbildar mot.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning inom fordonsteknik, teknik eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Kunskap och erfarenhet från trafikvärdighetsverksamhet i Försvarsmakten.
Kunskap och erfarenhet avseende fordonssystem från utbildning, industri, transport eller annan likvärdig verksamhet.
Kunskap och erfarenhet av fordonsbesiktning.
Körkort klass B (manuell).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Teknisk kompetens inom något av Försvarsmaktens materielsystem.
Yrkeslärare inom teknik.
Erfarenhet av att planera och genomföra teknisk utbildning.
Värnplikt/GMU.
Kunskaper i Microsoft Office.
Körkort klass C, CE.

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du förstår sambandet mellan vad du förmedlar och hur det uppfattas och utvecklar andras förmåga. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden, men också för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel utformning av nya kurser, rekryteringsarbeten, eller förbandsövningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid med provanställning om sex månader
Arbetsort: Halmstad
Befattning: Teknisk utbildare
Tillträdesdatum: snarast

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Marksystemavdelningen, Lena Alfvén 073-150 72 53.

Fackliga representanter nås via växeln 035-266 20 00.
OFR-O: Anders Norén, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Jansson.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-16.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan