Utbildningssjuksköterska

Om tjänsten

Om Sjukvårdssektionen

På Sjukvårdssektionen finns kompetensbärarna för sjukvårdstjänsten på T 2 Göta trängregemente. Sjukvårdssektionens uppgifter är att utbilda kadetter, yrkesofficerare och sjukvårdssoldater, att öva krigsförband i sjukvårdstjänst och stötta i utvecklingen av sjukvårdstjänsten i Armén. På sektionen arbetar både yrkesofficerare och legitimerad sjukvårdspersonal.

Om tjänsten

Som utbildningssjuksköterska på Sjukvårdssektionen utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team i en sjukvårdssektion i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och genomföra föreläsningar, praktiska moment och tillämpade övningar vid de olika sjukvårdsutbildningarna. Utbildningarna kan genomföras självständigt eller tillsammans med övrig personal på sektionen. Utbildningarnas kontext varierar och genomförs i lektionssal såväl som under fältmässiga förhållanden.

Det krävs att du vill utveckla dig själv i såväl teoretisk kunskap som i materielkännedom och förståelse för den taktiska situationen. Förutom att utbilda stödjer du också utvecklingen av kursverksamheten utifrån funktion och taktiska krav.

Du stödjer också behovsättning, inventering och uppföljning av sektionens materiel. Tillsammans med övriga på sektionen stödjer du regementets krigsförband och Armén vid övningar. Du kommer att krigsplaceras på ett av regementets krigsförband.

Du kommer på uppdrag av den medicinska verksamhetschefen ansvara för läkemedel och medicinteknisk utrustning. Det blir också din uppgift att stödja vid framtagning och uppdatering av rutiner. Du kommer att ha till uppgift att säkerställa att förbandet praktiserar evidensbaserad hälso- och sjukvård i samband med övningar och insats kopplat till gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

 • Godkänd specialistsjuksköterskeexamen inom anestesi, ambulans eller IVA
 • Minst två års arbetslivserfarenhet som specialistsjuksköterska
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift

Meriterande

 • Godkänd yrkeslärarexamen inom vård och omsorg, godkänd examen som vårdlärare eller annan pedagogisk erfarenhet
 • God förståelse för Försvarsmaktens sjukvårdstjänst
 • Väl förtrogen med Försvarsmaktens behandlingsriktlinjer
 • Genomfört utbildningar inom Försvarmakten och/eller Försvarsmedicin
 • Erfarenhet av att utbilda i militär sjukvård
 • Militär erfarenhet
 • Kunskap om traumaomhändertagande motsvarande PHTLS, TCCC

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som utbildningssjuksköterska krävs att du har god pedagogisk förmåga och att du kan arbeta självständigt, men att du snabbt kan växla för att ingå i en grupp. Som person är du driven och har en positiv människosyn, tycker om utmaningar och har en god organisationsförmåga. Du är engagerad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Vidare ser vi att du har en god förmåga att skapa relationer både internt och i arbetsgruppen, med skolans elever och med externa kontakter.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning, om du inte redan är anställd i Försvarsmakten. Befattningen är placerad vid sjukvårdssektionen på LogS, T 2 Göta trängregemente i Skövde.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Kn Emma Thesslin, tfn 076-878 19 60.

Fackliga företrädare

Martin Zetterman - Officersförbundet T 2, Ulf Granlöf - SACO T 2, Claes Andersson - SEKO. Nås på 0500-46 50 00 (vx).

Sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16, intervjuer genomförs löpande. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Göta Trängregemente tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Göta Trängregemente utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Göta Trängregemente finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Göta Trängregemente – T 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan