Stf avdelningschef

Om tjänsten

Om enheten

Älvsborgs Amfibieregemente (Amf4) söker en ställförande chef för Utbildning- och Stöd Avdelningen (UtbStödA) i Göteborg. UtbStödA ingår i Garnisonsenheten (GarnE) som i huvudsak är en stödjande enhet mot övriga förband och enheter inom Göteborgs garnison. UtbstödA består av personal som tjänstgör inom garnisonsexpedition, sjötransport/ekipage, övning- och skjutfält, idrottsfunktion, utbildningsfunktion samt Känsö. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stf avdelningschef kommer du tillsammans med avdelningschefen ansvara för personal-, arbetsmiljö- och ekonomiarbete, stödja och utveckla det förebyggande arbetet, koordinera och prioritera avdelningens stöd till garnisonen. Du utvecklar samarbeten och skapar goda relationer och kontaktytor inom garnisonen, du ser till att verksamhetsrutiner samt lagar och förordningar som styr verksamheten tillämpas. Du följer med i utvecklingen inom försvarsmakten i möten, utbildningar och den verksamhet som våra uppdrag anbefaller. Då du är specialistofficer kommer du aktivt delta i arbetet som rör militärbasen. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Specialistofficer- OR 7
 • B-körkort 

Personliga egenskaper

Du trivs och är trygg i rollen som ledare och chef, det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete. Du är ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du är driven, serviceminded och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier med syfte att stödja avdelningen samt verksamheten. Stor flexibilitet, samordning och en god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Du har en hög personlig integritet, ledaregenskaper och en god förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsutveckling
 • Organisationskännedom och erfarenhet från arbete inom FM
 • Erfarenhet av riskbedömningar inför verksamhetsförändringar
 • Utvärdering/uppföljning och granskning av verksamheter
 • Rekrytering av nya medarbetare
 • Erfarenhet av avvikelsehantering och händelseanalyser

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning enligt officersförordningen. Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige. Då verksamhet kan ske utanför ordinarie arbetstid kan arbetstiden förskjutas till kvällar/nätter och helger.

Tillträdesdatum: Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Kn Anders Pedersen 

Kontaktas via växeln 031-69 20 00

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se of-amf@mil.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO Mattias Ranfors, saco-gbg@mil.se 

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev (PDF-format) där du motiverar varför just du passar som stf avdelningschef hos oss på Amf 4, senast 2024-09-01.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan