Sektionschef inom mjukvaruutveckling och AI till MUST

Om tjänsten

Sektionschef inom mjukvaruutveckling och AI till MUST
Vill du bidra till ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Inhämtningsenheten som är en del av underrättelsekontoret söker dig som vill utmanas och arbeta inom en rörlig och spännande underrättelsearena. 

Inhämtningsenheten uppgift är att bedriva inhämtning av information från multipla källor till stöd för Musts produktion och verksamhet. För att möta ny teknik och nya underrättelseförmågor inom ML/AI behöver vi tillsätta en chef för vår expansiva utvecklingsgrupp. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Du får möjlighet att bidra till Sveriges säkerhet samt arbeta med de bästa inom sitt kompetensområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef (chef över en grupp utvecklare) leder, samordnar och projektleder du verksamheten vid sektionen vilket innefattar verksamhetsplanering, personal- och budgetansvar. Du ansvarar för utveckling, uppföljning och kvalitetssäkring av sektionens arbete samt för att hålla löpande dialog med aktuella uppdragsgivare. Du förväntas följa den övergripande utvecklingen rörande sektionens ansvarsområde samt bidra till avdelningens utveckling genom att ingå i dess ledningsgrupp. 

Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen (företrädesvis dataingenjör eller systemvetare) och/eller officersutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda andra i rollen som chef, teamledare eller projektledare
 • Erfarenhet av att arbeta med mjukvaruutveckling
 • Erfarenhet av projektledning
 • Språkkunskaper i svenska och engelska på en mycket god nivå, såväl skriftligt som muntligt

Meriterande

 • Erfarenhet av AI-utveckling
 • Utveckling av applikationer i Windowsmiljö
 • Utveckling i Linux-miljö
 • Utveckling av system med krav på säkerhetsfunktioner
 • Scrum master
 • Kravinsamling
 • GEOINT/IMINT/OSINT
 • Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

Personliga egenskaper
För att passa för tjänsten bör du vara lösningsorienterad och ha öga för både helhet och detaljer. Du har en god kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Du är van vid att arbeta strukturerat, vara självgående och att självständigt driva processer framåt. Tjänsten ställer även krav på en god arbetskapacitet, flexibilitet och stresstålighet då du kommer att hantera flera parallella ärenden samtidigt. Vidare behöver du vara prestigelös samt ha ett gott omdöme präglat av hög integritet och stort säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg tester mm. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är oberoende och därmed öppen att söka för både civila och militära. Beredskap och jour kan förekomma.

Anställningsform: Tillsvidare som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”sektionschef inom mjukvaruutveckling” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan