Teknisk Underrättelseinhämtare till MUST

Om tjänsten

Must söker Teknisk Underrättelseinhämtare
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande 
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Inhämtningsenheten som är en del av underrättelsekontoret söker dig som vill utmanas och arbeta inom en rörlig och spännande underrättelsearena. I den här rollen får du kombinera dina tekniska OSINT-kunskaper, bearbetningsförmåga av mängddata med din analytiska ådra och samtidigt bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Inhämtningsenheten uppgift är att bedriva inhämtning av information från multipla källor till stöd för Musts produktion och verksamhet. För att möta ny teknik och nya kommunikationsbeteenden på Internet behöver vi expandera vår datagrupp. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk underrättelseinhämtare arbetar du dels med att stötta våra analytiker med teknisk kunskap, inhämtning och analys, dels med att långsiktigt utveckla verksamhetens övergripande inhämtnings- och bearbetningsförmåga.

En stor del av jobbet kräver att du, förutom god teknisk förståelse, har förmågan att samarbeta med analytikerna på inhämtningsenheten. I vardagen har du även kontakt och samarbetar med många olika personer och funktioner internt såväl som externt.

Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen. Vidareutbildning och kompetensutveckling är därför en naturlig del av verksamheten. En dag i veckan avsätts för dig att kompetensutvecklas inom relevanta områden och till att vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom företrädesvis data- eller systemvetenskap eller motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Goda kunskaper inom webbutveckling och Internet.
 • Mycket goda kunskap i både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med bearbetning och analys av mängddata eller förvärvat motsvarande kunskap genom studier.
 • Erfarenheter inom inhämtning, bearbetning och analys av mängddata
 • Kunskaper inom programmering, systemvetenskap, informationssäkerhet och/eller databaser
 • Kunskaper inom ML/AI
 • Kunskaper om utveckling av mobilapplikationer
 • Kunskaper inom Linux.
 • Arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst.
 • Körkort B  

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, problemlösande och drivande samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Att du har ett högt säkerhetsmedvetande ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”2/3 line IT tekniker” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan