Administrativ handläggare/Chefsstöd vid FMUndSäkC

Om tjänsten

FMUndSäkC söker en administrativ handläggare tillika chefsstöd till FMUndSäkC Förbandsledning och stab. Aktuell befattning är en civil befattning och är placerad i Uppsala.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

 

Sökande enhet
Tjänsten som administrativ handläggare är organiserad i stabsenheten under stabschefen, men stödjer regelbundet förbandsledningen och förbandschefen. Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och förbandet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Vid stabsenheten finns fyra avdelningar som innefattar stödfunktioner inom HR, säkerhetstjänst, genomförande, logistik, planering, IT, ekonomi, produktion och kommunikationstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som administrativ handläggare erbjuds du ett omväxlande arbete där du tillsammans med stabsenheten utgör det direkta stödet till förbandschefen. I tjänsten ingår uppgiften att vara chefsstöd och sekreterare till C FMUndSäkC och stödjer med hantering av administrativa uppgifter såsom bl.a. protokollföring, kalenderhantering och mötesförberedelser, beställning och resebokningar samt underlagsframtagande. Därutöver deltar du i beredning av stabens ärenden samt stödjer vid förbandets ceremonier, informationstjänst och personalsamlingar.


Kvalifikationer:

- Längre erfarenhet av administrativt arbete

- Erfarenhet av chefsstöd

- Goda datorkunskaper samt god färdighet i Microsoft Office

- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

- Körkort B (manuell)


Meriterande:

- Erfarenhet av tidigare arbete inom Försvarsmakten

- Kunskaper i FM:s IT-stöd för dokument- och ärendehantering (VIDAR), SharePoint och FM:s integrerade affärssystem för ekonomi, HR och logistik (PRIO).


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, men som även kan arbeta självständigt med hög integritet. Du har förmåga att arbeta flexibelt, du är lösningsorienterad och ditt arbete präglas av struktur. Du är serviceinriktad, prestigelös med god kommunikativ förmåga samt har förmåga att se förbättringspotential i administrativa rutiner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Uppsala.
Tillträde: Snarast
Befattningsnivå: Civil

Befattningen är placerad i säkerhetsklass, och stor vikt kommer att läggas vid säkerhetsprövningen.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Anders Händelsten, stabschef och Hans Tjäder, C Personalavdelning,
båda nås via växel tfn 0505-45 10 00


Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakterVälkommen med din ansökan senast 2024-07-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2024
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan