Driftstyrningsingenjör

Om tjänsten

 

Är du engagerad och driven och har kunskap och erfarenhet av underhåll av skrov och skeppssystem ombord på fartyg och båtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband (besättningarna) och varvsindustrin med ubåtar. Då är detta en spännande utmaning för dig!

Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Det är också naturligt för dig att arbeta med teknisk och ekonomisk uppföljning i försvarsmaktens uppföljningssystem.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer ha stora möjlighet att förena det professionella med privatlivet.

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet (DSK) Ubåtssektionen, utformar och upphandlar både förebyggande och avhjälpande teknisktunderhåll för Marinens ubåtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Den nu utlysta tjänsten är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i ett team på ca 15 personer och vi har behov av att denna gång förstärka inom området skrov och skepp på sektionen för undervattensfarkoster. I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på de systemen du fått ansvar på Sveriges ubåtar. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt den produktutveckling som sker inom Försvarsmakten och Försvarets materielverk.

KRAV
Kvalifikationer

 • Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt
 • För att bli framgångsrik i rollen har du erfarenhet som driftansvarig för liknande system, alternativ motsvarande erfarenhet från leverantörled
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga. Genom eget ansvar är du drivande inom eget område och skapar god ordning och följer struktur i uppföljningssystem. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

MERITERANDE

 • Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring på någon av de marina flottiljerna
 • Erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
 • Erfarenhet av projektledning/implementering inom området
 • Erfarenhet av arbete med fartyg och/eller skeppsbyggnad
 • Erfarenhet av materiallära
 • Erfarenhet inom ytbehandling och målningsspecifikationer

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Vi söker en driftstyrningsingenjör.
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona. I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Richard Hernlöf

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Magnus Olsson

Fackliga företrädare
SACO-S, OFR/S Björn Engren, OFR/O Fredrik Lambert, SEKO Lenny Johansson

Samtliga nås via FM växeln; 0455-85 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan