Leg. Psykolog sökes till Försvarshälsan, F16

Om tjänsten


Nu söker vi dig som vill vara med i Försvarsmaktens tillväxtresa och arbeta med att förebygga, bibehålla och utveckla en god hälsa och ett hållbart arbetsliv hos värnpliktiga och personal på Upplands flygflottilj.

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete. Försvarsmakten befinner sig i ett spännande utvecklingsskede med fokus på tillväxt. Hos oss får du arbeta i ett mulitprofessionellt team med breda och varierande arbetsuppgifter. Goda träningsmöjligheter finns på området och träning på arbetstid tillämpas. Möjligheter till kompetensutveckling är god. 

Om enheten
F 16 Försvarshälsa är en intern företagshälsa för Försvarsmaktens anställda och har till uppgift att erbjuda främjande, förebyggande och efterhjälpande insatser till anställd personal på såväl individ- grupp- som organisationsnivå. Utöver det erbjuds också fri hälso- och sjukvård för värnpliktiga, elever och kadetter.

Hos oss arbetar 14 personer inom yrkeskategorierna läkare, sjuksköterskor/företagssköterska, rehabsamordnare, psykologer, fysioterapeut/ergonom, sjukgymnast, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Du kommer att arbeta för F16 och tjänstgöra som psykolog vid Försvarshälsan i Uppsala med mottagning på Uppsala garnison, Ärna. På Uppsala garnison finns värnpliktiga och fler förband, bland annat Flygstaben, Luftstridsskolan och Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum. Försvarshälsan erbjuder tjänster till samtliga förband och värnpliktiga inom Garnisonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som psykolog inom Försvarshälsan arbetar du med psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp-, och organisationsnivå med ett promotivt, preventivt och rehabiliterande arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår även kortare behandlingar, utbildningsinsatser och utvecklingsarbete.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Stödsamtal och samtalsbehandling
 • Hemkomstsamtal för individer efter avslutad insats
 • Stress- och konflikthantering
 • Kris- och stödsamtal
 • Chefsstöd
 • Delta i rehabiliteringsarbetet i samråd med övrig personal
 • Arbetsförmågebedömningar
 • Utbildningsinsatser
 • Arbetsmiljökartläggningar och utredningar

KRAV
Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog med inriktning KBT
 • Minst 3 års klinisk erfarenhet som leg. psykolog
 • Körkort lägst B

Personliga egenskaper
Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Du är trygg och stabil samt självgående och tycker om att samarbeta i team med andra yrkeskategorier. Det är viktigt att du är ansvarstagande, samspelande, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete inom företagshälsovård
 • Vidareutbildning inom eller erfarenhet av området rehabilitering, organisatorisk och social arbetsmiljö.
 • Erfarenhet av att arbeta i mulitprofessionella team
 • Kunskap om ledarskap och organisationsutveckling
 • Erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt: Arbetstiden förläggs i huvudsak till vardagar men tjänstgöing kan förläggas utanför ordinariearbetstid.
Anställningsform
: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala, men tjänstgöring vid annan ort kan förekomma
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Försvarshälsan Annika Hilborn 070-714 98 92 t.o.m. 3 juli samt fr.o.m. 7 augusti           Psykolog Mats Fällman 073-853 81 55 t.o.m. 27 juni, 22 juli – 2 augusti samt fr.o.m. 12 augusti

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Carina Jansson 072-187 72 28
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, tfn 0706-38 68 33.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tjänsten kommer ej att tillsättas om vi inte finner en lämplig kandidat.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2024
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan