Ställföreträdande stabschef till Göta trängregemente T 2

Om tjänsten

Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att – med den du är och det du gör – få bidra till ett säkrare och bättre Sverige. 

Nu söker vi en ställföreträdande stabschef, tillika chef Stabsavdelningen, på Göta trängregemente T 2. Du kommer att rapportera till stabschefen och ingå i stabsledningen på regementet. Stabsavdelningen består av medarbetare samlade från olika funktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du stödjer stabschefen i det dagliga arbetet och leder arbetet på stabsavdelningen som är en del av regementsstaben. Vid stabschefens frånvaro är du beredd att axla ansvaret. Du leder processer, projekt och daglig styrning samt koordinering av stabens arbete. Du är chef med personalansvar och har arbetsmiljöansvar för dina medarbetare.

Övriga arbetsuppgifter

 • Stödjer stabschef i att leda, och följer upp stabens arbete
 • Stödjer stabschef i förvaltningsrättsliga frågor
 • Samordnar T 2 arbete med garnisonsamverkan
 • Ingår i garnisonens krisledningsgrupp
 • Samordnar/leder större besök till T 2
 • Stödjer stabschef i att administrera och bereda inkomna och utgående ärenden och handlingar som exempelvis utlämningsärenden

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift, i svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
 • Minst två års erfarenhet av att vara chef med personalansvar
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av system PRIO/SAP

Personliga egenskaper

Du tycker om att ta ansvar, är initiativrik, analytisk och har god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa/bygga goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. Du drivs av utvecklingsarbete och att vara med att skapa goda arbetssätt. En av dina styrkor är att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du trivs i en arbetsledande roll där du får chansen att utveckla och driva dina medarbetare framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning - civil befattning

Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Skövde

Individuell lönesättning

Tjänsteresor förekommer i tjänsten

Tillträde sker enligt överenskommelse

Tjänsten är placerad i regementsstaben på Göta trängregemente, T 2 i Skövde

Tjänsten innebär krigsplacering i ett av våra krigsförband

För frågor om tjänsten vänligen kontakta:

HR-chef Sofia Glimsveden, nås via växeln

För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta:

HR-generalist Caroline Cederlöf, nås via växeln.

Observera! På grund av semestertider kommer eventuella frågor att besvaras under vecka 32- 33

Fackliga representanter

OFRO Martin Zetterman
Seko Claes Andersson
SACO Ulf Granlöf

Samtliga nås via växel 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-13

Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV. Vid intervjun ska du kunna uppvisa betyg på genomförda utbildningar.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Göta Trängregemente tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Göta Trängregemente utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Göta Trängregemente finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Göta Trängregemente – T 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan