Sektionschef till Organisationskontoret i Enköping

Om tjänsten

Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Organisationskontoret ingår i Systemförvaltningsenheten som är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Systemförvaltningsenheten är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare.

Om sektionen

Organisationskontoret är en del av avdelning Masterdatakontoret. Sektionens huvuduppgift är att tillse att beslutad organisation inom Försvarsmakten finns i system PRIO (SAP) vid rätt tidpunkt och på rätt plats.

Sektionen stödjer Högkvarteret och förvaltar organisationsrelaterad masterdata i system PRIO. Huvuduppgift för sektionen är att analysera inkomna underlag avseende organisationsförändringar och kontrollera att de följer Försvarsmaktens verksamhetsregler. Kvalitetssäkring sker för att säkerställa att organisations-förändringarna är möjliga att genomföra med hänsyn till systemtekniska begränsningar. Sektionen har även en konsultativ roll avseende organisations-förändringar gentemot samtliga förband ute i landet. Sektionen ansvarar även för och genomför utbildningar avseende organisationsstyrning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef för Organisationskontoret kommer du att leda, utveckla och följa upp verksamheten. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal- och produktionsansvar samt löpande budgetuppföljning. Du behöver ha en modern approach till ledarskap där fokus ligger på att bidra till att individerna utvecklas och du behöver ha tillit till teamets förmåga. Som sektionschef är du även en del av avdelningens ledningsgrupp.

 

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • aktuell och dokumenterad erfarenhet som chef med personalansvar, gärna från en myndighet eller större organisation.
 • akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT- och informationssystem alternativt förskaffat sig motsvarande utbildning/erfarenhet på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Personliga egenskaper

Som chef och ledare är du tydlig, engagerad, coachande och motiverande. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är strukturerad, situations-anpassad, prestigelös och att du har en förmåga att se helheten och förstår vikten av god kommunikation. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga samt hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande

 • Arbetat med verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av att arbeta processorienterat.
 • Erfarenhet av att arbete med organisationsrelaterad masterdata, med fördel inom Försvarsmakten

 

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning, heltid, som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tjänsteresor förekommer i tjänsten.
Arbetsort: Enköping.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Jenny Juremalm. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Désireé Lyckelind. Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Anna Tuulik

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan