Lärare Sensorteknik

Om tjänsten

Lärare inom radar, optronik, laser, IR och sonarteknik

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som lärare på El/tele-sektionen. Du får stora möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden t.ex. elteknik, datateknik, radio/transmission, sensorteknik, avionik, sensorfusion, 3D printing m.m.

Om enheten
El/tele-sektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Genomföra teoretisk och praktisk utbildning exempelvis inom något eller några av följande ämnen: radarteknik, sonarteknik, optronik, laser- och IR-teknik med flera. Elever är blivande tekniska officerare och övrig teknisk personal inom Försvarsmakten. I det dagliga arbetet så jobbar man tillsammans med övriga lärare inom sektionen.

Ansvarar för

 • Utveckling, planering, genomförande och utvärdering av kurser inom eget kompetensområde.
 • Vidareutveckla sig inom eget kompetensområde.
 • Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling.

KRAV

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning till exempel högskolexamen inom el / elektronik / fysik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken i de lärande situationerna.
Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter till exempel utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Lärarbehörighet.
 • Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning.
 • Praktisk erfarenhet inom teknikområdet.
 • Körkort lägst klass B.
 • Svensk militär utbildning inom det tekniska området.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: (hel-deltid): heltid
Arbetsort: Halmstad. Resor kan förekomma i tjänsten.
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

För upplysningar om befattningen kontakta: C El/Tele Sektionen Patrik Stridh, 0709-67 68 36

Fackliga företrädare nås via växel 08-788 75 00: 

HSOF: Anders Norén 
OFR-S: Roland Kramer 
SACO: Håkan Eliasson 
SEKO: Jörgen Jansson 
 
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30.  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 juni 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan