Telesektionschef till Göteborg

Om tjänsten

Sektionschef till telesektion i Göteborg 

Om enheten

FMTIS (Försvarsmaktens Tele- och Informationssystemsförband) har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, genomförandeenhet väst är ett av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har en Stab och sex Genomförandeavdelningar som utför avhjälpande och förebyggande underhåll inom enhetens område.

Genomförandeavdelning Göteborg består av tre sektioner, två telesektioner och en it-sektion. I dagsläget har avdelningen cirka 35 anställda. Telesektion 1 består av ca 15 befattningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som sektionschef innebär att leda sektionens dagliga arbete. Du kommer arbeta med arbetsfördelning av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat lednings- och sambandsutrustning, arbete med garnisonens resurser samt arbete på anläggningar utanför garnisonen.

Du kommer även arbeta med arbetstidsplanering och kompetensutveckling för medarbetare. Som sektionschef har du även arbetsmiljöuppgifter och elsäkerhetsuppgifter.

Befattningen erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.


Kvalifikationer

 • Yrkesofficer
 • B-körkort (manuell växellåda)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens lednings- och sambandssystem.
 • Goda kunskaper i systemet PRIO.
 • Utbildad skjutledare/vapeninstruktör eller annan instruktörskompetens t ex CBR
 • Erfarenhet av teknisk tjänst eller materiel ansvar
 • God erfarenhet att arbetsleda personal
  God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukurera eget arbete.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, tjänsteresor och övningar förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Christopher Pettersson, christopher.pettersson@mil.se 0721-877443.

Fackliga företrädare:

SACO Agnetha Landquist

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 juni 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan