Utbildningsofficer Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen

Om tjänsten

Utbildningsofficer Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen

Om enheten

Livgrenadjärgruppen (LVG) är placerad på Malmen och dess främsta uppgift är att utbilda, utveckla och administrera Hemvärnets två bataljoner i Östergötland

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Arbetsuppgifter LVG stödjer hemvärnspersonalen och frivilligorganisationerna med utbildning inom området ”förbandsutbildning skarp ammunition – FUSA” vid bataljon. Deltaga vid utbildning och kurser som leds av LVG. Kunna utveckla förbandens taktik och stridsteknik, samt stödja Hv-förbanden vid Krigsförbandsövning (KFÖ) och Särskild Övning Förband (SÖF). Stödjer förbandens ordinarie KU. Planlägger och genomför RU inom eget ansvarsområde.

Kvalifikationer, krav Yrkesofficersexamen, befattningen är placerad i OR 7 eller OF 2 Utbildad instruktör FUSA/SUSA grupp/pluton Erfarenhet inom AO markstrid på minst plutonsnivå B körkort

Meriterande

Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
Kunskaper i PRIO / SAP
Erfarenhet som instruktör SUSA pluton. Erfarenhet som stf PC mek/skytte/Säk eller motsvarande. Motorinstruktör
Spaningsutbildad
Övningsledare understödsvapen (KSP 58/ Grg m/48 mfl.)
God kunskap inom indirekt eld (grk) Militära förarbevis (Tlb, tgb 11-40, bv 206 motsv)

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du ska ha en hög arbetskapacitet och vara stresstålig
Du ska vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.
Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders
provanställning om sökande inte har pågående anställning i Försvarsmakten.
Arbetsort Linköping. Tjänsten innebär helgtjänstgöring, kvällstjänster och resor.
Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är militär.

Upplysningar om befattningen
Mj Stefan Andersson: 070-605 51 44, stefan.i.andersson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen HR
Ella Klingström: 070-529 01 98, ella.klingstrom@mil.se

Fackliga företrädare Fackliga representanter nås via vxl: 0500-46 50 00.

OF, Krister Forsberg
OFR/S Senadin Sela
SACO Maria Iglesias
SEKO-F, Sven-Erik Borg

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 juni 2024
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Södra Militärregionen - MR S
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-09-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan