Utbildningsadministratör - vikariat

Om tjänsten

 

Är du en god administratör och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Vi söker nu en vikarierande utbildningsadministratör till vårt team vid Sjösäkerhetssektionen. Det vi kan erbjuda är ett stimulerande och utvecklande arbete med stor variation och flexibilitet under eget ansvar. Försvarsmakten ger bland annat möjlighet till professionell och personlig utveckling, flextid samt fysisk aktivitet tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Vid skolan bedrivs utbildning som omfattar grundläggande soldat- och sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning), Högre specialistofficersutbildning (HSOU) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid.

Vid Sjösäkerhetssektionen bedrivs utbildning inom bland annat brand, sjukvård och marin överlevnadsteknik. Verksamheten omfattar förutom detta även stöd till marina förband vid övningar, verifiering av förmågor samt kontroller såväl nationellt som internationellt.

Din arbetsplats är belägen på Lindholmen inom örlogsbasen i Karlskrona, där du kommer att arbeta i ett team på cirka 20 personer med skiftande kompetenser. Tjänsten utförs i Karlskrona, men kan under kortare perioder medföra arbete på annan ort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som administratör på vår utbildningsenhet inom området sjösäkerhet. Det innebär ett självständigt arbete, men även i samverkan med utbildningsledningen, kursansvariga, lärare och elever. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara följande:

 • Lägga ut kurstillfällen och fastställa kursdeltagare
 • Inrapportering av studieresultat och studentuppföljning i utbildningsadministrativa system
 • Genomföra schemaläggning och bokning av lokaler
 • Daglig kontakt med förband och externa aktörer
 • Följa upp och besvara skrivelser
 • Kunna stödja vid utbildning

KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig
 • Aktuell och relevant erfarenhet inom utbildningsområdet med administrativa arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i Microsoft Officepaket
 • B-körkort (manuell)

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och noggrann. Du tycker om att arbeta i grupp, men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare ska du vara lösningsfokuserad och resultatorienterad i ditt arbetssätt.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

MERITERANDE

 • Flerårig erfarenhet av administrativt arbete
 • Kompetens inom system PRIO (SAP)
 • God kännedom/kunskap om Försvarsmakten och marinen i synnerhet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Vikariat under perioden 2024-09-01 – 2025-03-01 med eventuell möjlighet till förlängning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum: 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Resor förekommer i tjänsten.

Upplysningar om befattningen
Mattias Osbäck

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Eva Wickholm

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 juni 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan