Kustjägarkompaniet rekryterar Kompanikvartermästare och Teknisk chef

Om tjänsten

Vill du tillhöra ett av Sveriges främsta elitförband? Kustjägarkompaniet rekryterar officerare och specialistofficerare mot logistikbefattningar.  Har du stor arbetskapacitet och gillar utmaningar? Uppgifterna vid Kustjägarkompaniet är komplexa och tjänsten ställer höga krav på din psykiska förmåga och ansvarskänsla.

Om enheten
Kustjägarkompaniet är en del av 2.amfibiebataljonen. Bataljonen är ett markstridsförband anpassat för att lösa uppgifter i skärgårdsmiljö. Förbandet transporteras framförallt med stridsbåtar och löser uppgifter såväl nationellt som internationellt. Mellan uppdragen tränar förbandet och deltar i nationella och internationella övningar. 

Kustjägarkompaniet är Marinens underrättelseförband. Kompaniets huvuduppgift är informationsinhämtning genom spaning med hjälp av olika sensorer och personbaserad inhämtning. Kompaniet har också god förmåga att lösa stridsuppgifter, både genom kvalificerad indirekt bekämpning och genom direkta stridsinsatser.

Kustjägarkompaniet ska kunna lösa sina uppgifter på stora avstånd från egna enheter. Det ställer särskilda krav och är dimensionerande för både förbandets sammansättning och resurser. Kustjägarkompaniet ställer mycket höga krav på personalen, bl.a. vad gäller psykisk stabilitet, omdöme och arbetskapacitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kvartermästare eller teknisk chef vid Kustjägarkompaniet ingår du i kompaniledningen och arbetar nära kompaniets driftstödsgrupp. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet och servicekänsla, både gentemot underställda och mellan enheter. Ditt ansvar är att planera, leda, följa upp och dokumentera materieltjänsten på kompaniet. Ditt ansvarsområde inkluderar uppföljning samt rapportering av tillgängligheten på kompaniets materiel samt utgör ett stöd till kompanichefen som del av kompaniledning i planeringsarbete och genomförande av kompaniets verksamhet. Du deltar även i övningar, operationer och insatser tillsammans med kompaniet.

Befattningen har inte samma krav som en kustjägarbefattning gällande fysisk prestationsförmåga. I dialog kan du som är frivillig beredas möjlighet att efter anställning genomföra kompletterande prövning mot kustjägare och genomföra valda delar av kustjägarutbildningen.

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap
 • Officers- eller specialistofficersutbildning
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska språket
 • God kunskap i Officepaketets ingående delar
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Är du resultatinriktad, ödmjuk, samt en lagspelare som kan agera självständigt, är Kustjägarkompaniet arbetsplatsen för dig. Vi skapar tillsammans din väg fram på kompaniet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Tidigare tjänstgjort i logistikbefattning på plutons- och/eller kompaninivå.
 • Vidareutbildning eller erfarenhet inom logistik (försörjning, förplägnad, teknisk tjänst)
 • Vana att arbeta i system PRIO och LIFT
 • Kunskap i PRIO/SAP
 • Förarbevis för lastbil, truck och hjullastare

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Arbetsort: Hårsfjärden Berga
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Fj Kristoffer Holm, via meddelandefunktionen i Reachmee.

För mer information: www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/stockholms-amfibieregemente-amf-1/stockholms-amfibieregementes-krigsforband/andra-amfibiebataljonen/202kustjagarkompaniet/

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
FjKristoffer Holm, via meddelandefunktionen i Reachmee.

Fackliga företrädare:
Michael Jarkö, OF-amf@officersforbundet.se

Välkommen med din ansökan senast 5 augusti 2024

Dokument att bifoga i ansökan, i filformat PDF och/eller Word:

 1. Personligt CV
  2. Ansökningsbrev (Beskrivning av dig själv, varför du söker, livserfarenhet, nuvarande livs och arbetssituation, framtidsplaner)
  3. Militära referenspersoner (namn, befattning och kontaktuppgifter)
  4. Kopior på av följande betyg, intyg och certifikat:
  - Genomförd/pågående militär grundutbildning samt ev. internationella insatser
  - Gymnasiebetyg, högskola/universitetsbetyg
  - Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
  - Militära förarbevis

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan