Matematiklärare Sjöstridsskolan, timanställning

Om tjänsten


Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.
Som lärare i Matematik kommer du att arbeta i ditt ämne utifrån fastställd kursplan och utbilda framtida officerare.
Din arbetsplats är belägen vid Sjöstridsskolan inom Karlskrona garnison.

Om enheten
Arbetsplatsen och arbetet leds samt utgår ifrån Kadettkompaniet som består av chef, kadettofficerare, lärare samt administrativ personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt, och samverka med övrig personal vid skolan. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. utbildningsplanering, undervisning samt efterarbete med konstruktion av tentamen med tillhörande rättningsarbete. Arbetet omfattar utbildning i matematik på gymnasienivå.

KRAV
Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta som lärare i matematik

Personliga egenskaper
Vi ser att du har en god pedagogiskt förmåga och kan inspirera och engagera studerande till lärande utifrån deras olika behov samt kan variera din undervisning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande

 • Utbildad lärare i matematik med behörighet att undervisa på gymnasienivå
 • Användarerfarenhet av LMS t ex MyMoodle
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Tidigare erfarenhet av undervisning

Övrigt
Anställningsform: Timanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): höst/vårtermin 2024-2025, ca 900 timmar ojämnt fördelade.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse, undervisningen bedöms starta runt vecka 40.
Matematikplanering för olika tjänstegrenar finns.

För upplysningar om befattningen
Roger Krusberg, 070-320 22 81

För upplysning om rekryteringsprocessen 
Ann-Sofie Löthagen, 076-639 92 53

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S FM, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan