Militärregion Syd söker Säkerhetssoldater (GSS/K) till 4.Säkerhetsskvadron

Om tjänsten

4.Säkerhetsskvadron är ett nystartat förband vid Södra Militärregionen och är nu under etablering. Du har nu möjligheten att vara en del av denna etablering och uppbyggnad.

Om enheten
4.Säkerhetsskvadron arbetar inom ramen för militär säkerhets- och underrättelsetjänst, med fokus på säkerhetsunderrättelse- och säkerhetsskyddstjänsten. 4.Säkerhetsskvadrons huvuduppgift är att motverka, klarlägga samt indikera säkerhetshotande verksamhet riktat mot Försvarsmaktens intresse inom Södra Militärregionen. Detta medför att uppgifterna är mycket varierande och att 4.Säkerhetsskvadron genomför kontinuerligt skarpa säkerhet- och underrättelseoperationer.

4.Säkerhetsskvadron är grupperad på Revinge Garnison och löser kontinuerligt uppgifter i hela Södra Militärregionen.

4.Säkerhetsskvadron löser uppgifter i små sammansatta enheter som uppträder autonomt och är utformade efter uppgiftens karaktär, vilket medför höga krav på kompetens och självständighet hos enskild individ. Tjänsten kan stundtals vara fysiskt och psykiskt påfrestande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten som säkerhetssoldat kommer du främst genomföra spaning och personbaserad inhämtning. Spaning och personbaserad inhämtning sker i olika miljöer och konfliktnivåer. Detta innebär att du måste vara flexibel och anpassa tillvägagångssätt då situation och hotbild snabbt kan ändras.

Spaningsuppgifterna genomförs till fots, i byggnader och från fordon, i varierande terräng från skog till urban miljö. Spaningsuppgifterna är ofta komplexa vilket leder till ett dynamiskt uppträdande.

Personbaserad inhämtning genomförs i form av utfrågning och olika typer av samverkan, samt genom att planera och genomföra säkerhetsutredningar.

Du ska även vara beredd att utbilda inom säkerhetstjänsten i syfte att höja förmågan vid andra enheter i syfte att inrikta säkerhetstjänsten inom regionen.

Som säkerhetssoldat på 4.Säkerhetsskvadron har du möjlighet att fördjupa dig inom tilldelad befattning inom säkerhet och underrättelsetjänsten. Då 4.Säkerhetsskvadron är under uppbyggnad har du stor möjlighet att påverka enhetens metoder och utveckling.

Personliga egenskaper
Att arbeta i olika typer av sociala miljöer samt varierande geografiska platser är något du trivs med då uppgifternas karaktär kan variera. I vår verksamhet är interaktion med andra människor en mycket viktig del, därav söker vi individer som har god social förmåga samt god självkännedom. Du är noggrann och har god analytisk förmåga. Du har lätt att samarbeta med andra likaså att genomföra uppgifter självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Kvalifikationer

Militär grundutbildning/Värnplikt med godkänt resultat
Godkända fysiska tester som genomförs under urvalstester
B-körkort
Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)


M
eriterande
 

Erfarenhet inom säkerhets-/underrättelsetjänst
Erfarenhet inom spaning
Erfarenhet inom utredning
Erfarenhet inom samverkan/utfrågning
Militära utbildningar.  Tex gruppchefsutbildning, stridssjukvårdare, militäraförarbevis.

Ansökningsprocessen
Under rekryteringsprocessen kan du komma att kallas till urvalstester på Revinge Garnison. Dessa omfattas av bl.a. intervju och fysiska tester. Mer information om vidare tester delges under urvalstesterna. Urvalstester är planerade till v.36.

Kallelse kommer skickas ut via mail under v. 32-33.
Om du går vidare i urvalstesterna kommer du även genomföra säkerhetsprövning.


Anställningsform: GSS/K. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till 12år, enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar. Om du inte är anställd, som GSS/K, inom Försvarsmakten idag kommer anställningen inledas med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Revingehed
Tillträdesdatum: Januari 2025 alternativt enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen:

Jim Andersson, MR S J2. 
Fredrik Molin, MR S J2. 
Båda nås via växeln 046-368000


Fackliga företrädare:
Krister Forsberg​, OF
Senadin Sela, OFR/S
Sven-Erik Borg, SEKO
Maria Iglesias, SACO
Samtliga nås via växeln 046-368000

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-04.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2024
  • Plats: Lund, Skåne län, Sverige
  • Förband: Södra Militärregionen - MR S
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan