Kockar/Sjömän till Skonertdivisionen

Om tjänsten

 

Skonertdivisionen söker dig som vill ta anställning som kock och sjöman ombord på Skonerterna.

Om enheten
Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Vid skolan bedrivs utbildning som omfattar grundläggande soldat- och sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning), Högre specialistofficersutbildning (HSOU) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid.

HMS Gladan och HMS Falken är 2 segelfartyg som genomför sjömansutbildning ombord och tillhör Sjöstridsskolan som är baserat i Örlogsstaden Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kock ombord är din huvudsakliga arbetsuppgift att laga mat i fartygets skeppskök, tillsammans med de andra kockarna, men tjänsten kräver även förmågan att arbeta självständigt. Som anställd sjöman har du fler arbetsuppgifter, så kallade tillikauppgifter, och du förväntas ta eget ansvar och klara av ett högt arbetstempo. Vi ser även att du är nyfiken, lyhörd och har förmågan att ta initiativ.

KRAV
Kvalifikationer

 • Utbildad kock
 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) med rekommendation för anställning
 • Gymnasieexamen med godkända betyg

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är van att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ser vidare att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta många människor.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

MERITERANDE

 • Arbetslivserfarenhet som kock

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: GSS/Sjöman visstidsanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Resor förekommer i tjänsten.

Dokument att bifoga ansökan:
1. CV med referenser
2. Personligt brev
3. Kopior av följande:
o Intyg/betyg på militärtjänstgöring
o Gymnasiebetyg
o Ev annan meriterande utbildning/kompetens

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Mikael Johansson
Johan von Wowern

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan