Pröva-på-kurs 48H för legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal 241206-241208

Om tjänsten

Har du funderat på hur det är att arbeta i Försvarsmakten? Om du måste ha militär grundutbildning? Om det går att arbeta deltid – och hur? Vilka möjligheter som finns nationellt och internationellt? Då kan 48H vara något för dig! Blir du antagen kan du se fram emot en spännande helg i uniform med oanade möten och definitivt en och annan aha-upplevelse.

Alla svenska soldater och sjömän, nationellt och internationellt, har rätt till god vård oavsett var de befinner sig. De och deras familjer behöver tryggheten av att veta att någon kommer att ta hand om dem om något inträffar. Därför behöver vi läkare, sjuksköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal som vill göra skillnad på riktigt.

Tillsammans med Försvarsmedincentrum och med stöd av 5e amfibiebataljonen kommer du att få du en inblick i hur Försvarsmakten arbetar med sjukvård. Kursen ger dig en bred bild av Försvarsmakten där vi varvar teoretiska genomgångar med praktiska moment. Vi kommer att visa vår utrustning och du får se hur vi tar hand om skadade i fält.


Under 48H lever du militärt
Tillsammans med andra deltagare bor du mixat på logement, bära militäruniform, öva i fält och föra sig i den militära kontexten. Eftersom fysisk träning är viktigt för oss i Försvarsmakten kommer du också att få pröva vårt fystest – efter dina förutsättningar.


Vilka krav ställer vi på dig som vill gå kursen?
De vi söker är i legitimerade läkare med minst 2 år in på sin ST (akutsjukvård, anestesi, allmänmedicin, kirurgi eller ortopedi). Vi söker också specialistsjuksköterskor som har minst två års arbetslivserfarenhet inom sin specialitet (ambulans, anestesi, distrikt, intensivvård, operation eller röntgen). Du som är miljö- och hälsoskyddsinspektör, fysioterapeut, tandläkare, veterinär eller apotekare är också välkommen att söka!

Kursen börjar fredagen den 241206 klockan 1130 och vi slutar klockan 15 söndagen 241208. Vi står för resan från din hemort i Sverige till Göteborg, för boende och mat under kursen, som är avgiftsfri.

För att bli antagen till 48H behöver du inte ha genomfört någon tidigare utbildning vid Försvarsmakten. Du delar vår värdegrund. Du måste vara svensk medborgare, fullt frisk, inga alleriger och ha god fysik. Möjligheterna till specialkost är begränsade.  

Vad händer efter kursen? 
Valet är ditt! Kanske vill du jobba deltid i ett militärt insatsförband samtidigt som du behåller din civila huvudarbetsgivare? Kanske vill du jobba heltid i Försvarsmakten? Du kan söka en anställning vid ett krigsförband, i Hemvärnet eller till en tidsbegränsad befattning vid en internationell insats. Oavsett vilket finns det goda möjligheter att hitta en lösning som passar dig. 

Om din ansökan
Vi vet att många behöver ha lång framförhållning för att kunna delta på 48H. Du får ett antagningsbesked senast den 31/8-24. För dig som blir antagen till kursen kommer vi att återkomma med mer information.
Kom ihåg att bifoga ett CV och ett personligt brev (.docx eller .pdf). Skriv inte i fritextfältet.

ANSÖK SENAST 240817
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!


Om du har frågor…?
På vår hemsida www.forsvarsmakten.se/medicinalrekrytering hittar du mycket information. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på Försvarsmedicincentrum - skicka ett mail till kurschef ann-kristin.hallden@mil.se

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För
information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;
https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Försvarsmakten är personuppgiftsansvarig 
Försvarsmakten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Detta innebär att Försvarsmakten är ytterst ansvarig för att dina personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt i samband med rekrytering och bemanning. Det är även till Försvarsmakten som du vänder dig för att utöva dina rättigheter enligt försvarsdatalagen eller om du har frågor om denna personuppgiftsbehandling, se under Dina rättigheter på www.forsvarsmakten.se/personuppgifter

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2024
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
  • Anställningsform: Praktik
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan