FMTS Halmstad söker Plutonchef/Instruktör till Mekanikerskola

Om tjänsten

Plutonchef/Instruktör Mekanikerskolan vid FMTS Grundutbildningsbataljon Halmstad

Försvarsmakten befinner sig i en tillväxtfas. Nya förband etableras och andelen värnpliktiga ökar stadigt varje år. Just på grund av detta behöver vi bli fler på FMTS och därför söker vi nu fler Plutonchefer samt Instruktörer till vår starkt växande Mekanikerskola. Antalet elever kommer öka avsevärt de närmaste åren, efterhand nya förband tillkommer.

Hos oss ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Mekanikerskolan vid FMTS Halmstad är inriktad mot värnpliktiga under grundutbildning. Mekanikerskolans huvuduppgifter är FSU (fortsatt soldat utbildning) samt ansvaret för de värnpliktiga i helhet. På sikt kommer kompaniet även ta över det tekniska utbildningsansvaret. Mekanikerskolan kommer att växa både i antalet värnpliktiga, anställda, utbildningslinjer mm.

I din roll som chef på plutonen har du även ansvaret att leda och fördela arbetet i ditt arbetslag. Som Plutonchef eller instruktör kommer du ha ansvar för utbildning inom FSU (fortsatt soldat utbildning) samt delta under den tekniska utbildningen.

Kvalifikationer:

 • Officersexamen, minst OF1 / OR6.
 • Körkort B.

Meriterande

 • Erfarenhet som plutonchef eller liknande (CPA)
 • Tidigare erfarenhet som lärare eller instruktör på Mekanikerskola
 • Lämplig utbildning i teknisk tjänst
 • Militära förarbevis samt C/CE kort

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att:

 • Du har ledaregenskaper som tar utgångspunkt från Försvarsmaktens ledarskapsmodell.
 • Du är föregångsperson genom att du visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet.
 • Du har en god samarbetsförmåga och ser till gruppens sammanvägda resultat.
 • Du har god förmåga att handleda och utveckla yngre kollegor.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska värdesätts.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt FM Värdegrund. Värdegrunden slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet, främjar demokrati och mänskliga rättigheter. Vi på bataljonen anser således att en god värdegrund är viktig då det leder till ett gott arbetsklimat.

Övrigt
Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Oliver Alvesparr, Chef Mekanikerskolan, GU- bataljon.

Tel: 072 388 09 75

Information om rekryteringsprocessen

Sofia Jönsson, Stabsofficer personal, Gu-bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga företrädare Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-09-01. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Antagningsprocessen startar löpande från 24-07-29.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan