Sektionen för operativ teknik (SOT) söker HR generalist

Om tjänsten

Försvarsmaktens specialförband (FMSF) är primärt en militärstrategisk resurs som ska öka mängden handlingsalternativ genom att komplettera och tillföra lösningar utanför de reguljära förbandens möjlighet. En insats ska vara ett effektivt medel för att erhålla säkerhetspolitiskt och militärstrategisk effekt, i synnerhet vid korta tidsförhållanden och osäkert beslutsunderlag.
 
Sektionen för operativ teknik (SOT) är en del av Försvarsmaktens specialförband med huvuduppgift att genomföra specialoperationer med kvalificerade tekniska inhämtningsförmågor. Förbandet har bred kunskap inom många teknikområdet med fokus mot data- och radioteknik. Förbandet leds av chefen för Specialförbandsledningen (SFL).
 
SOT söker en HR generalist med inriktning rekrytering som tar med sig tidigare erfarenheter till stöd för en organisaton i tillväxt och ständig utveckling. Att arbeta inom specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder stora möjligheter och utmaningar. På alla befattningar är individens personliga egenskaper och drivkraft de enskilt viktigaste faktorerna.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bistå ledningsgruppen med samtliga personalrelaterade frågor som t ex arbetsrätt, avtalsfrågor och rekrytering.
 • Stödja förbandets rekryteringsprocess.
 • Stödja chefen med uppföljning av förbandets personal vid skolor och utbildningar.
 • Stödja förbandets ledningsgrupp i personalplaneringsfrågor.
 • Vidmakthålla och uppdatera personalplaneringsdokument.
 • Stödja genomförande av antagningstester för operatör vid förbandet.
 • Företräda förbandschefen i personalfrågor och rekryteringsfrämjande åtgärder.
 Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom HR/personalvetenskap alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Dokumenterad och aktuell arbetslivserfarenhet av HR-arbete.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • Körkort lägst B.
Meriterande kvalifikationer 
 • Erfarenhet från HR inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
 • Erfarenhet av rekrytering.
 • Goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området.
 • God datorvana.
 • Upprätthållen fys enligt FM krav.
 • Genomfört FM kombattantutbildning.
Personliga egenskaper
 
För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du har en hög integritet och högt sekretessmedvetande.
 
Du förväntas vara uthållig med god förmåga att hantera snabba förändringar samt kunna anpassa eget arbete efter förändrade prioriteringar och förutsättningar. Du har en hög initiativförmåga och servicekänsla. Vi ser också att du som individ har en mycket god samarbetsförmåga och att du även är trygg i att arbeta självständigt.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet då tjästen är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för den kandidat som idag inte är anställd i myndigheten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Information om tjänsten

Frågor om tjänsten skickas till SOT@mil.se, ange "HR-generalist" i ärendemeningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande ett CV, ett personligt brev och ett välliknande fotografi senast 2024-08-30. Andra intyg/betyg eller motsvarande som styrker erfarenheter och kompetenser som sökande vill åberopa kan bifogas.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökningshandlingar återsänds ej.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan