Arbetsmiljöhandläggare till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag. Försvarsmedicincentrum Stab växer och nu söker vi en arbetsmiljöhandläggare.

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Arbetsmiljöhandläggaren kommer att bli en del av J4 vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och följa upp FömedC:s uppdrag och mål kopplat till funktionen. J4s huvudfokus är logistik, verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö och försvarsmedicin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du, under ledning av chefen för J4, planera, stödja och följa upp i det systematiska arbetsmiljöarbetet vid centrumet. Detta innefattar att handlägga arbetsmiljöärenden och även att delta i handläggning av utredningar av tillbud, olyckor, ohälsa samt ovälkommet beteende.

Du kommer ansvara för att genomföra och delta i aktiviteter inom arbetsmiljöområdet. Dessa aktiviteter kan bland annat innebära att planera och genomföra arbetsmiljöutbildningar.

Arbetet innefattar även att stödja chefer i enskilda arbetsmiljöärenden med ex riskbedömningar. Du kommer även att agera rådgivande till chefer inom både psykosocial och fysisk arbetsmiljö samt agera rådgivare inom rehabiliteringsfrågor.

Emellanåt kommer du att delta på övningar inom ramen för befattningen.

Försvarsmakten är under stark tillväxt och att arbetsuppgifterna kan komma utvecklas över tid.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom arbetsmiljö
 • Erfarenhet av rehabiliteringsarbete
 • God kunskap om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt övriga författningar inom området
 • Stor vana av arbete i Office-paketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att utbilda personal
 • Deltagit i genomförandet av internrevisioner
 • Erfarenhet av att arbeta självständigt med arbetsmiljöfrågor

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet, pedagogik och eget ansvar. Du behöver vara driven och verka för utveckling och förbättring. För att lyckas i rollen ser vi att du är inlyssnande, stöttande och kommunikativ. Du behöver ha lätt för att skapa nya hållbara relationer och du behöver besitta förmågan att prioritera mellan många olika arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Heltid 100%.Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Arbetsort: Göteborg
Befattning: Civil befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

För upplysningar off befattningen:
HR-chef Ann-Sofie Schön. Tel. 031-69 20 00 (vxl).
Stabschef Cecilia Gustafsson. Tel. 031-69 20 00 (vxl).


Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan