Systemingenjör

Om tjänsten


Vill du jobba i en inspirerande miljö och bidra till Marinens  utveckling. Marinbasen söker nu systemingenjör för anställning vid Garnisonsenheten signatur vapenkontrollplutonen. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Anställningen innefattar flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Om förbandet
Marinbasen är ett insatsförband. Signatur- och  vapenkontrollplutonen tillhör Marinbasen Garnisonsenhet och arbetar i huvudsak med mätning och analys av fartygs signaturegenskaper samt sensor och vapenkontroll på fartyg och båtar inom Marinen. Signaturpluton nyttjar ett antal fasta och rörliga mätstationer runt om i landet. I anställningen ingår därför ett antal inrikes resor till dessa. Många av stationerna ligger på öar, och plutonen förfogar över ett antal båtar för egna transporter. Du tjänstgör som systemingenjör, med inriktning signaturmätning och sensorkontroll inom teknikområde elektromagnetik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Genomföra mätningar och analys av fartyg avseende elektromagnetiska signaturer
 • Genomföra mätning och analys avseende elektromagnetik sensor och vapenkontroll
 • Planera och leda utveckling avseende teknisk utrustning, mätmetodik, analys och rapportering
 • Delta i marinens övningar
 • Lämna tekniskt systemstöd vid studier, utveckling och anskaffning av nya och modifierade materielsystem med ingående delsystem
 • Följa upp status avseende materiel (omfattar bl.a reservdelar, dokumentation, underhållsskulder) och föreslå åtgärder

KRAV
Kvalifikationer

 • Teknisk Högskoleingenjörsexamen eller motsv. eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Körkort klass B
 • God dator- och IT-systemvana
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska

Personliga egenskaper
Du är en person som kan anpassa dig efter uppkomna situationer och har lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva. Du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt arbete. En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du har god social kompetens. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalitet, både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Du är teknikintresserad både teoretiskt och praktiskt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet från teknikområdet elektromagnetik
 • Nautisk kompetens N8 och M8
 • Kännedom om Försvarsmaktens marina förband

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Karlskrona
Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.
God fysisk förmåga är av stor vikt i vår verksamhet.

Upplysningar om befattningen
Patric Eidstedt, nås via växel 0455-85 000
Christoffer Kindstedt, nås via växel 0455-85 000

Information om rekryteringsprocessen
Tove Dahlquist nås via växel 0455-85 000

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jan Wasberg
SACO, Birgitta Strauss
Officersförbundet, Johnas Mård

Samtliga ovan nås via växel 0455-85 000

SEKO, Jan-Anders Nilsson, nås via växel 0457-471 000

M a a rådande semestertider kan det vara begränsad möjlighet att nå personal som kan besvara dina frågor, men lämna gärna ett meddelande så gör vi vad vi kan för att  återkoppla till dig.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan