Stridsledningsofficer S3 till 1. Militärpolisbataljon

Om tjänsten

1.Militärpolisbataljon befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till bataljonens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

1.Militärpolisbataljon

1.Militärpolisbataljonen är ett krigsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Bataljonens uppgifter kan delas in i tre övergripande typer:

 • Säkerhetsoperationer, ex personskydd, eskort samt bevakning.
 • Ordningsoperationer, ex bevaka, patrullera samt genomsöka.
 • Stödoperationer, ex trafikreglera, evakuera samt utbilda.

Specifikt om staben

 Staben fungerar som en service- och kontrollfunktion för de tre skvadronerna. Staben arbetar både operativt och strategiskt inom sina respektive sektioner. Staben består av sex sektioner inkl. bataljonsledningen med både civila och militärt anställda. Beslutsvägarna är korta och skvadronerna kan sättas in med kort varsel. Nationella insatser förekommer regelbundet. Staben behöver växa för att kunna ge bästa möjliga support till en insatsintensiv bataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningsofficer är du mitt i händelsernas centrum och är en del av en sektion som leder genomförande och uppföljning av den dagliga verksamheten vid bataljonen. Som stridsledningsofficer stödjer du sektionschefen med planering, genomförande och uppföljning av innevarande och nästkommande skede för bataljonen som tillexempel ordergivning, leder bataljonsrapport och följer upp att bataljonens uppgifter blir lösta i rätt tid.

Sektionen ansvar för kontakten gentemot G3 och ibland även G5 och deltar på möten som dessa sammankallar till.

Arbetsuppgifter som tillkommer är att sammanställa verksamhetsrapporter till högre chef efter genomförd insats samt följa upp verksamhetsrapporter och uppdragsutvärdering efter genomförd verksamhet.

Som stridsledningsofficer stöttar du med bemanning av sektionens vakthavande befäls funktion samt utgör bakre ledningsstöd eller framskjuten ledningsförmåga vid insats.

Kontakt med bataljonens tjänstehundar förekommer och du behöver därför inte ha någon pälsdjursallergi alternativt vara symptomfri vid medicinering av receptfria läkemedel.

KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Officersexamen som taktiker eller specialistofficer
 • B-körkort
 • Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som stridsledningsofficer behöver du ha förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och med god ordning följa sektionens återkommande processer. Du bör vara flexibel då sent uppkomna uppgifter kan behöva hanteras med kort varsel. Du har god förmåga att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Militära förarbevis
 • Erfarenhet av arbete i Officepaketet, framförallt Excel

 Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31

Din ansökan skall innehålla:

 • CV
 • Personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.
 • Intyg på utbildningsintyg eller förarbevis etc.

Övrigt
Anställningsform tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad heltid
Arbetsort Kungsängen
Militär befattning
Tjänsteresor kan förekomma i mindre omfattning.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Information

Om du har några frågor om tjänsten, vänligen kontakta oss enligt nedan uppgifter:

Lg-1mpbat-s5@mil.se

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Monica Isaksson, lg-1mpbat-s1@mil.se

Fackliga företrädare

Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

OFR-O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Lise-Lott Larsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan