Planeringsbefäl till A3

Om tjänsten

Planeringsbefäl vid Helikopterflottiljens genomförandeavdelning.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill ha ett intressant, omväxlande och givande arbete. Som planeringsbefäl arbetar du aktivt som handläggare med förbandets beredskapsuppgifter under hela konfliktskalan, från fred genom kris till krig tillsammans med våra krigsförband. Ditt arbete omfattar även ett brett samarbete inom ramen för försvarsplanering med myndigheter, regioner, länsstyrelser, kommuner samt olika företag som stödjer Försvarsmakten och totalförsvaret.

Befattningen är placerad inom Helikopterflottiljstabens genomförandeavdelning (A3) i Linköping. Avdelningen ansvarar för ledning av förbandsproduktionen inom Helikopterflottiljen och leder flottiljens uppdrag inom pågående operationer. Genomförandeavdelningen består av ca 40 personer fördelat på fyra sektioner där du kommer att ingå i planeringssektionen.

Din uppgift är att samarbeta med- och samordna flottiljens ingående enheter samt vid behov med andra förband och civila myndigheter. Det förekommer även planeringsarbeten på kort, medellång och lång sikt inom försvarsplaneringen, inom ramen för flottiljstabens uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samordna krigsförbandsrelaterade ärenden med Högre chef och Militärregioner.
 • Samordna, handlägga- och bereda ärenden med alla i Hkpflj ingående förband och enheter samt med andra militära förband och civila myndigheter, regioner, kommuner och företag.
 • Handlägga ärenden och stödja civilsamhället inom ramen för totalförsvarsplanering.
 • Kunna företräda förbandet i totalförsvarsfrågor mot civilsamhället.
 • Bereda underlag för beslut av förbandschef.
 • Arkivering av handlingar och dokument för krigsförband samt försvarsplanering.
 • Delta i arbetet med krigsplanläggning och krigsförbandsvärdering.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer OR6-OR8.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i såväl svenska som engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av försvarsplanering vid nationell och/eller internationell stab.
 • Erfarenhet från nationell- och/eller internationell stabstjänst.
 • Erfarenhet av förbandsutbildning/större förbandsövningar.
 • Utbildning/erfarenheter avseende civilsamhällets krishantering på olika nivåer

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor.

Denna befattning ställer stora krav avseende förmågan att jobba såväl självständigt som i fasta eller tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Som person är du utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor både internet och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda egenskaper är stresstålighet, struktur samt en fallenhet för att lösa uppkomna problemställningar. Du behöver vara säkerhetsmedveten, ansvarstagande samt ha ett väl utvecklat ordningssinne.

Du behöver även ha förmåga att driva projekt självständigt kopplat till förbandets produktions-målsättningar. Du ser helheten och hur enskilda detaljer bidrar till den, då tjänsten innebär att du ska kunna tolka regler och bestämmelser och överföra dem till Helikopterflottiljens regelverk och verksamhet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, befattningen är militär.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträde enligt överenskommelse

Under anställningsprocessen kommer det att genomföras intervjuer samt fysiska tester.

För upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kontakta:
Mer information om tjänsten lämnas av övlt Björn Eckevall, 013-28 30 00 (vxl) eller Lt Jesper Lundberg, 013-28 30 00 (vxl).

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers

SACO-S Hkpflj, Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås via växeln på 013-28 30 00 (vxl)

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-30

Din ansökan bör innehålla CV med aktuella referenser samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 juni 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan