Kvartermästare/s4 till Statsflygskvadronen Arlanda

Om tjänsten

På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Om enheten

Statsflygskvadronens verksamhet bedrivs i huvudsak från Arlanda.

Vi jobbar i en dynamisk verksamhet med uppdrag att transportera statschefen samt landets högsta civila- och militära ledning med höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Vår flygverksamhet är global och genomförs året runt

Som kvartermästare på statsflygskvadronen arbetar du i staben som funktionsföreträdare på S4 med huvudansvar för förbandets logistikfrågor undantaget flygunderhållstjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stödja chefen Statsflyg avseende logistikfrågor genom att:

Ansvara för årlig inventering
Ansvara för AFO, LFO, LUK
Planera samt följa upp materielen i system PRIO och LIFT
Företräda Statsflyget vid LBS FF/TT
Stödja i arbetet med övnings-, mobiliserings- och krigsplanläggning
Arbetsleda logistiksoldater


KRAV
Kvalifikationer

Godkänd yrkesofficersutbildning som specialistofficer (SO 7)
Dokumenterad erfarenhet inom logistik, erfarenhet av arbete som kvartermästare eller motsvarande erfarenhet
Svenskt medborgarskap
God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift
B-körkort för manuell växellåda

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och har en vilja att utvecklas. Du fungerar väl i samarbetet med andra. Du är strukturerad, noggrann och ett genuint intresse av logistik och dess delfunktioner.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

Erfarenhet av att arbeta i system VIDAR, PRIO, LIFT
Erfarenhet av stabsarbete
Formell eller reell kompetens inom förnödenhetstjänst

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Militär befattning, SO 7. Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid  

Arbetsort: Arlanda

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen attkontakta Josefin Hallgren, tfn 0505-45 10 00 (växel).

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SACO, Ulf Svensson

SEKO, Erling Svensson

Samtliga söks via växeln tfn 0510-47 70 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juni 2024
  • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan