Flygmaterielmekaniker (GSS/K) till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Om enheten

Statsflygskvadronens verksamhet bedrivs i huvudsak från Arlanda.

Vi jobbar i en dynamisk verksamhet med uppdrag att transportera statschefen samt landets högsta civila- och militära ledning med höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Vår flygverksamhet är global och genomförs året runt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielmekaniker kommer du att tillhöra Materieltroppen som består av chef och en materieltekniker. Materieltroppen har serviceansvar för kompani- och basmateriel samt ansvarar för flygmaterielförrådet och har tät samverkan med flygunderhållspluton och skvadronens logistikbefäl.

Som materielmekaniker består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av godshantering samt förebyggande och avhjälpande underhåll på såväl fordon som aggregat. Som materielmekaniker arbetar du tillsammans med materieltekniker som arbetsleder dig. Utöver din tjänst som materielmekaniker ska dina soldatfärdigheter vidmakthållas. I tjänsten ingår deltagande vid övningar samt vidareutbildningar inom ditt område som mekaniker vid materieltroppen.

KRAV
Kvalifikationer

Genomförd svensk värnplikt, GMU eller motsvarande militär grundutbildning med godkänt resultat
Godkända gymnasieexamen
Svenskt medborgarskap
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort för manuell växellåda

Meriterande

C-körkort
God datorvana
Erfarenhet från underhåll av materiel, fordon, aggregat och dylikt

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund eller ett genuint intresse för teknik/mekanik. Du som söker bör ha lätt för att samarbeta med andra. Att vara flexibel och kreativ är värdefulla egenskaper. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. För att lösa dina uppgifter på ett bra sätt behöver du dessutom kunna vara självgående.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Militär befattning, GSS/K. Tidsbegränsad anställning som soldat i maximalt 12 år. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid  

Arbetsort: Arlanda  

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär tjänsteresor samt krav på fysisk förmåga och deltagande i utbildning och övning i krigsbefattning

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen attkontakta Magnus Authén, tfn 0505-45 10 00 (växel).

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SACO, Ulf Svensson

SEKO, Erling Svensson

Samtliga söks via växeln tfn 0510-47 70 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 juli 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan