Samverkansofficer och Stabsofficer till NSE vid MNB-Latvia

Om tjänsten

Är du en driven och målmedveten person med erfarenhet av FM logistiksystem, logistik vid internationella insatser och stabsmetodik? Vill du vara med och utveckla det svenska bidraget vid NSE i Lettland?

Om Nationellt Stöd Element, NSE
NSE är en enhet vid det svenska truppbidraget till MNB-L (Multi National Brigade-Latvia) som Södra skånska regementet P 7 bemannar och som skall stödja den svenska Bataljonen på plats i Lettland med logistik.

NSE ska stödja den svenska bataljonen med nationell logistik, förnödenhetsförsörjning, transporter, godshantering och lagerhållning. NSE är kontaktyta gentemot stödet från Logistikenheten vid P 7 Revingehed samt det bakre stödet i Sverige vid FMLOG.

Befattning
Vi söker en Stabsofficer och en Samverkansofficer LNO till NSE.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det övergripande arbetet innebär att vara Samverkansofficer i MN NSE stab som leds av Kanada. Uppgifter omfattar stabsarbete med analys, beredning, planering, genomförande och uppföljning av NSE tilldelade uppgifter. Det innebär också ansvar för uppdatering av lägessammanfattning mellan det svenska NSE och MN NSE. Ge direktiv till hänvisade förband avseende logistik. Arbetet genomförs både enskilt och tillsammans med andra.

Som Stabsofficer vid NSE arbetar du med ansvar för stabsarbete omfattande analys, beredning, planering, genomförande och uppföljning av NSE tilldelade uppgifter inom områdena förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst (materielunderhåll) och transporter. Det innebär också ansvar för att ge direktiv både inom enheten och till hänvisade förband avseende logistik. Arbetet genomförs både enskilt och tillsammans med andra.

Arbetet kommer under hösten 2024 huvudsakligen genomföras på P 7 Revingehed i ett förberedelseskede och under våren 2025 på plats i Lettland.

Arbetet i Lettland genomföras i en internationell stab med multinationell kontext och daglig samverkan med andra nationaliteter.

Kvalifikationer

 • Officer eller reservofficer OF2-3/OR7-8
 • Goda datakunskaper
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande

 • Goda kunskaper i Försvarsmaktens logistiksystem
 • Kunskaper i Försvarsmaktens redovisningssystem LIFT/PRIO
 • Logistikutbildad inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst
 • Tidigare arbete som stabsofficer inom logistik
 • Tidigare arbete som stabsofficer i internationell stab
 • Genomförd militär utlandstjänst

Personliga egenskaper

 • Du har en egen drivkraft att utveckla dig själv, organisationen och verksamheten.
 • Du tycker om att arbeta i olika gruppsammansättningar och med medarbetare med olika förmågor och kunskaper.
 • Du är självgående och bra på att skapa struktur i arbetet så att det är alltid är ordning och reda.
 • Du har god kommunikativ förmåga och är duktig på att bygga relationer även utanför egen enhet.
 • Du är bra på att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad mellan 240930 - 250629
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Revingehed/Lettland
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse dock snarast möjligt. För sökande från Försvarsmakten med anställning blir man tidsbegränsad placerad vid enheten.

FM IMI avtal gäller under insatsen.

Sökande ska kunna placeras i FM säkerhetsklass 2.

För upplysningar om befattningen kontakta: C LogE Stab, Richard Andersson på e-post: richard.andersson@mil.se

För sökande utan anställning i FM så sker tillträde efter överenskommelse och vi tillämpar sex månaders provanställning. Till ansökan skall det bifogas ett CV och personligt brev.

Fackliga företrädare:

 • Officersförbundet; of-p7@mil.se
 • OFRS; senadin.sela@mil.se
 • SEKO; seko-revinge-p7@mil.se
 • SACO; saco-revinge-p7 @mil.se

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV och personligt brev samt övriga handlingar, senast 2024-08-09. I ansökan ska det framgå vilken tjänst som du önskar (Samverkansofficer alternativt Stabsofficer).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet kallas också för P 7. P står för pansar eftersom regementet främst använder sig av pansarfordon. Vi genomför en militär grundutbildning för värnpliktiga i markstrid, mekaniserad och motoriserad strid med stöd av våra huvudfordon som är: stridsvagn 122, stridsfordon 9040C och pansarterrängbil 360.

P 7 har heltid- och deltidsanställd personal som tjänstgör i sina olika befattningar nationellt och internationellt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2024
 • Plats: Lund, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra skånska regementet – P7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan