Handläggare Sjöinformation

Om tjänsten

Sjöinformationskompaniet består av stab, Sjöinformationspluton Muskö, Göteborg och Visby samt Undervattensspaningscentralen. Huvuddelen av verksamheten bedrivs från Muskö, men även från Göteborg och Visby.

Kompaniet stödjer Marintaktisk Chef med framförallt sjölägesinformation och sambandsresurser i ledning av marina förband.

Sjöinformationspluton Visby bedriver sin huvudsakliga verksamhet under ordinarie kontorsarbetstid från lokalerna i närheten av Östercentrum, och vid enstaka tillfällen på Muskö (Haninge kommun) eller i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som handläggare är du en del av ett litet team med uppgift att stödja Marinen samt övriga Försvarsmakten med sjölägesinformation. Du följer verksamheten dagligen och har kontakt med systercentralerna på Muskö och i Göteborg. Din huvudupppgift är uppföljning och stöttning av operativ verksamhet i Sjöövervakningscentralen i Visby, men även i Göteborg samt på Muskö. Utöver det deltar du i organisationens administrativa arbete med exempelvis beställningar av materiel, inventering, felanmälningar med mera. Du validerar och dokumenterar metoder och rutiner samt är beredd att stötta stridsledningsofficer samt representerar plutonen på möten och genomgångar. Du är också beredd att åta dig särskilda uppgifter enligt chef sjöcentralen Visbys beslut.

Kvalifikationer

· Genomförd gymnasieutbildning
· God datorvana.
· Körkort B (manuell växellåda)

Personliga egenskaper

Sjöcentralen Visby söker dig som har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, är flexibel, noggrann och social. Du ska ha god samarbetsförmåga samt kunna arbeta flexibelt för att uppnå gemensamma mål. Stor säkerhetsmedvetenhet är ett krav.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

· Utbildad sjöövervakningsoperatör.
· Arbetslivserfarenhet från arbete i någon av försvarsmaktens sjöövervakningscentraler.
· Tidigare erfarenhet från marinens sjögående enheter.
· Fullgjord Värnplikt/GMU
· Signalskyddsutbildning
· Sambandsutbildning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

· Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.
· Placeringsort är Visby.
· Ordinarie arbetstid är kontorstid 07:30-16:30 med flextid.
· Tre timmar friskvård/träning i veckan på arbetstid.
· Resor i tjänsten förekommer.
· Försvarsmaktsdygn i tjänsten förekommer.
· Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

Översergeant Fredrik Smitterberg eller örlogskapten Edvard Wikell, nås via 010-820 00 99 (Försvarsmaktens växel)

Upplysningar om rekryteringsprocessen

Marinstaben HR-avdelningen, HR specialist Mari Nyberg nås via FM växel 010-820 00 99

Fackliga representanter

Officersförbundet Klas Hellström
Försvarsförbundet Björn Engren
SACO Åsa Zackrisson
SEKO Lenny Johansson

Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-02, tillsammans med personligt brev, CV och referenser.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 juni 2024
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Marinstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-09-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan