Teknikhandläggare Markverkstad Karlsborg

Om tjänsten

Har du erfarenhet av att arbeta med att leda projekt och teknisk kunnande? Söker du utmaningar och tycker om att arbeta med att utveckla materiel i FM? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter i en verksamhet under förändring som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare! Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både möjlighet att ta eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och här får du goda möjligheter till en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger dig möjlighet att träna på arbetstid, generösa avtal gällande arbetstid och föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skaraborg bedriver verksamhet i Karlsborg och Såtenäs och är en avdelning inom förbandet FMTS. Markverkstad Skaraborg har cirka 110 medarbetare och denna tjänst är placerad i Karlsborg. Vi utför främst underhåll på Försvarsmaktens markmateriel men även till flyget och flottan, samt bidrar med tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, renovering reparation, tillverkning, demontering, modifiering samt reparationstekniska analyser.

För mer information om vad Markverkstaden gör kolla in denna länk: Film Markverkstaden

Arbetsuppgifter

Som Teknisk handläggare VSL för Satsbyggnation arbetar man med tekniskt systemstöd inom Försvarsmaktens alla Materielsystem tekniska utredningar, deltager eller leder projekt. Du är ett tekniskt stöd till verkstäderna inom materielsystemen med uppkomna frågor samt uppföljning och utredningar.

Exempel på övriga arbetsuppgifter som vid behov också ingår i tjänsten:

· Anbudsberäkning och sammanhållande för beställningar.

· Vid behov medverka i samt även leda uppdrag inom Markverkstadsorganisationen.

· Medverka i och leda tekniska analyser.

· Utbilda medarbetare och kunder, vara mötesledare i sina uppdrag.

 Kvalifikationer

· Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning teknisk utbildning / kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

· Datavana med kunskaper i MS Officepaketet, främst Word och Excel.

· B- körkort.

· Goda egenskaper i Engelska, i tal och skrift.

· Flytande Svenska i såväl tal som skrift.

 Personliga egenskaper

Du trivs med att ta egna initiativ och ansvar samt driva dina egna processer och arbetsuppgifter. Tjänsten kräver god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du trivs med att samarbeta och ingå i ett team och egenskaper som flexibilitet, ordning och kvalitetsfokus är naturliga för dig. Då vår verksamhet står inför en stor tillväxt där förändringar är en viktig del är det också viktigt att du har ett öppet sinne och är lösningsorienterad. Du är serviceinriktad och flexibel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

· Kunskaper i affärssystem SAP.

· Kunskap i att utföra tekniska analyser.

· Erfarenhet av arbete med systemsäkerhetsarbete.

· Erfarenhet av Projektledning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes. Tjänsten är en civil befattning.

 

Upplysningar om befattningen Detaljchef Kent Karlsson 070-287 26 71

Information om rekryteringsprocessen HR Johanna Jansson 073-334 24 00

 

Fackliga företrädare SACO: Håkan Eliasson OFR-S: Tony Svensson SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan senast 2024-08-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2024
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan