Sektionschef till analysavdelning vid Operativa kommunikationsförbandet

Om tjänsten

Om förbandet

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som utbildas och produceras vid Operativa enheten på Ledningsregementet Enköping. Förbandet genomför kommunikationstjänst och psykologiska operationer i syfte att påverka beteenden och attityder hos olika målgrupper för att uppnå politiska och militära mål.
Förbandet har även i uppgift att bevaka informationsmiljön samt analysera, identifiera och möta fientliga påverkansoperationer. Uppgifterna kan lösas såväl nationellt som internationellt. Förbandet har också i uppgift att stödja övriga Försvarsmakten och andra myndigheter med beslutsunderlag avseende informationsaktiviteter samt att ansvara för utbildning och rådgivning inom psykologiska operationer.
Personalen vid förbandet är officerare, soldater och civila specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl.a. marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Analysavdelningen

Planerar och inhämtar inför operationer och insatser. Produkter från avdelningen är bidragande på såväl taktisk som operativ/militärstrategisk nivå till lägesbild i informationsmiljön och målgruppsanalyser. Avdelningen deltar i och genomför utbildningar och övningar samt stödjer i övrigt förbandsledningen med förbandsgemensamma uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som sektionschef på analysavdelningen innebär att du funktions- och arbetsleder en av avdelningens sektioner inom dess arbete. Bland annat genom att:

 • Metodutveckla inom egen sektion
 • Verksamhetsleda arbetet inom egen sektion
 • Kvalitetsgranska arbetet inom egen sektion

Det är viktigt att du har stor förståelse för avdelningens arbetsmetoder och god kunskap inom området psykologiska operationer, informationsmiljön och påverkansoperationer. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och självständigt kunna ta dig an dessa. I tjänsten ingår även traditionell, militär verksamhet där du bär uniform och vapen. Befattningen medför goda möjligheter för kompetensutveckling, bl.a. inom säkerhetstjänst, psykologiska operationer och kommunikationstjänst.

Krav

 • Akademisk examen inom för funktionen relevant område, exempelvis samhällskunskap, beteendevetenskap, kommunikation eller IT
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som analytiker vid Operativa kommunikationsförbandet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Godkända fysiska och medicinska krav
 • B-körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet av analys- eller underrättelsearbete
 • Erfarenhet av arbete med databaser och analysverktyg
 • Erfarenhet av arbete med marknadsföring och kommunikation
 • Militär utbildning eller erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete vid andra myndigheter
 • Erfarenhet av arbete i en internationell kontext
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Kunskaper om programmering
 • Fördjupade kunskaper om Ryssland och östeuropa.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: CVAT
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta Chefsanalytiker Linus Wittfooth, 0729 83 93 63, ledr-opkomm-analys@mil.se.

Fackliga företrädare

OFR/O      Mikael Eriksson  
SACO-F    Ann-Marie Löfwenberg            
SEKO-F    Benny Augustsson                
OFR/S      Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln: 0171-157000
 
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Bifoga CV med välliknande foto, samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag v.435 då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju samt säkerhetsprövningsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan