Planeringsofficer S5 2.Helikopterskvadron (bataljon)

Om tjänsten

Är du intresserad av att tjänstgöra vid Försvarsmaktens största markoperativa helikopterskvadron (bataljon)? Vill du vara en viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Nu har vi en plats för dig – 2.Helikopterskvadron rekryterar personal till genomförande och planeringssektionen (S3/5).

 

Förbandet är en av Helikopterflottiljens fyra helikopterskvadroner, som är krigsförband på bataljonsnivån och innehåller de olika funktioner som behövs för att kunna genomföra flyguppdrag med egna helikoptrar och i samverkan med andra. Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet, uthållighet och verkan. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandbekämpning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året om.

 

Som planeringsofficer tjänstgör du vid skvadronens sektion för genomförande och planering. Sektionen planerar och genomför skvadronens verksamhet på både lång och kort sikt.

 

Planering på längre sikt kommer vara din huvuduppgift, för att sedan lämna över planerat underlag till genomförandedelen. Planeringssektionen har tidigare ej varit en separat del, vilket innebär att du kommer vara en central del i att skapa nya rutiner och arbetssätt. Detta innebär också att vi kommer kunna skräddarsy arbetsuppgifter utefter dina önskemål och skvadronens behov.

Du kommer arbeta mot både skvadronsledning och egen genomförandesektion, för att planera skvadronens övningsverksamhet i rollen som projektledare, både vad gäller mindre och större verksamhet.

 

Arbetsuppgifter

 • Planera större förbandsövningar och mindre skvadronsövningar.
 • Stödja uppdragsplanering på längre sikt.
 • Planera och samordna skvadronens DUC mot ställda uppgifter
 • Projektledare för verksamhet.
 • Beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring inom bataljonsstab/MSE.
 • Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
 • Erfarenhet som instruktör
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

Tjänsten handlar till stor del om att skapa rätt förutsättningar för skvadronens personal att lösa uppgift med helikopter åt understödd chef.

Detta innebär att du är lösningsorienterad och har en god förmåga att arbeta som en del av, eller leda, tillfälliga arbetslag. Din samarbetsförmåga är mycket god, och du har en hög grad av integritet och ödmjukhet inför andras erfarenheter och åsikter. Du är social och utåtriktad med hög kommunikativ förmåga.
Du är flexibel och kan hantera hastiga förändringar i uppgiftens lösande.
Du har en vilja att utvecklas och lära dig nya färdigheter.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper vid urval. Vi ser gärna sökande från andra försvarsgrenar.

Övrigt

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
 • Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF 1 (Fänrik - Löjtnant)
 • Tjänsten omfattas av internationell tjänstgöringsskyldighet och krigsplacering.
 • Före tillträde av tjänsten krävs godkänd säkerhetsprövning.
 • Tillträde efter överenskommelse.
 • Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

 

Välkommen med din ansökan senast den 30 September 2024. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten.

 

Upplysningar om tjänsten ges av:

Genomförandechef, Per-Olof Eriksson

Tjänsteförrättande Stabschef, Dennis Matsson

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan