Amfibiesoldater

Om tjänsten


2.amfibiebataljonen söker soldater av flera kategorier. Oavsett vilken kategori du söker kommer du planeras för att genomföra kraven för att tilldelas utbildningstecken Amfibie, vilket är en naturlig förväntan på samtliga anställda vid förbandet.

Sökbara befattningar

 • Skyttesoldat
 • Understödssoldat
 • Sambands- och ledningssoldat
 • Systemtekniker
 • Logistiksoldat

Amfibieskyttesoldat
Som Amfibieskyttesoldat ingår du i Amfibieskyttekompaniets skytteplutoner. Plutonernas utgör kompaniets  manöverförmåga och har till uppgift att genom samordning av eld och rörelse ta, försvara och bevaka terrängpartier och leder inom Stockholms skärgård.

Understödssoldat
Som understödssoldat ingår du i Amfibieskyttekompaniets understödspluton. Understödssoldatens huvuduppgift är att bemanna bataljonens bekämpningssystem:Granatkastare m/84 och Sjömålsrobot 17.

Sambands- och ledningssoldat
Som ledningssoldat ingår du i Ledningspluton. Ledningssoldatens huvuduppgift är att betjäna bataljonens ledningsplattformar och sambandsgrupperingar. Tjänsten innebär att du arbetar i mindre grupper vilket ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga.

Systemtekniker
Som systemtekniker ingår du i Ledningspluton. Din huvudsakliga uppgift är att driftsätta, betjäna och felsöka plutonens lednings- och sambandssystem. Tjänsten är tekniskt inriktad och erbjuder ett självständigt arbete i syfte att utföra ställda uppgifter.

Logistiksoldat
Som logistiksoldat arbetar du självständigt med stort eget ansvar. Du erbjuds möjligheten att arbeta kreativt för att lösa ställda uppgifter. Du tjänstgör vid något av bataljonens kompanier där möjligheten att förkovra dig inom din huvudtjänst kombineras med grundläggand soldatkunskaper som amfibiesoldat.

KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Simkunnig (400m simning och livräddning)
 • God fysisk status

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Genomfört militär grundutbildning på Amf1
 • Genomförd befattningsutbildning inom sökt kategori
 • B-körkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring.
Arbetsort: Förbandet är baserat i Haninge (Berga).
Militär befattning.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Efter ansökan kommer intressanta kandidater kallas till ett testtillfälle på Berga där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid 2.amfibiebataljonen.

Upplysningar om befattningen och processen
Kontakta Alexander Stjernholm tel: 0708-955225 eller s1amfbat-amf1@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/O Michael Jarkö nås via of-amf@officersforbundet.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 24-10-01. Din ansökan ska innehålla:
- Personligt brev
- CV med referenser
- Kopior på gymnasiebetyg
- Kopior på officersexamensbevis
- Kopior på militära betyg/omdömde
- Kopior på utbildningsbevis


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2024
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan