Handläggare säkerhetstjänst Operativa enheten

Om tjänsten

Om enheten

Operativa enheten utgörs av de stående förbandsdelarna ur krigsförbanden 13. Telekrigbataljonen, Operativa kommunikationsförbandet, 8. Operativa sambandsbataljonen och 1. Divisionsledningsbataljonen. Operativa enheten upprätthåller förmågor inom telekrig, ledning, samband, psykologiska operationer och kommunikationstjänst. Förbandet deltar i nationella och internationella insatser samt övningsverksamhet inom samtliga försvarsgrenar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare säkerhetstjänst vid Operativa Enheten stab arbetar du inom hela området säkerhetskyddstjänst både vad avser planering och genomförande.
Du kommer främst genomföra uppgifter inom personalsäkerhet, säkerhetsskyddsplanering, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.
Som stabsofficer vid Operativa Enheten kommer du att självständigt handlägga ärenden och förbereda dessa för beslut. Du kommer delta vid gemensamma beredningar inom staben, samt i olika arbetsgrupper. Du kommer självständigt eller tillsammans med andra utbilda personal i säkerhetskydd samt stödja verksamhetsutövare i olika ärenden inom exempelvis säkerhetsskyddsplanering.

 Krav

 •  Genomförd yrkesofficersutbildning.
 •  Säkerhetsutbildad vid FM UndSäkC eller motsvarande utbildning inom området säkerhetsskydd.
 •  God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 •  Körkort klass B

 Meriterande 
 •  Erfarenhet av tjänstgöring inom ramen för underrättelse- och säkerhetsförband
 •  Genomförd Kurs Handläggare Säkerhetstjänst (KHS) och/eller Säkerhetsofficerskurs (SOK) vid FM UndSäkC
 •  Erfarenhet av arbete i ISUS 

 Personliga egenskaper

Vi söker dig med hög integritet, som är noggrann, flexibel och resultatorienterad. Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du har en utvecklad analytisk förmåga samt har god förmåga att överblicka helheter utan att frånse konsekvenser på detaljnivå.
Säkerhetskyddstjänsten inom försvarmsakten genomförs i enlighet med gällande författningar inom säkerhetskyddsområdet och du har goda kunskaper om dessa.

Stor vikt kommer framförallt att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: OR6
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
ledr-ope-s1@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O      Mikael Eriksson  
SACO-F    Ann-Marie Löfwenberg            
SEKO-F    Benny Augustsson                
OFR/S      Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln: 0171-157000

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan skall innehålla;

 • CV
 • Personligt brev
 • Välliknande foto
 • Referenser (minst 2)
 • Gymnasiebetyg
 • Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser
 • Kopia av körkort

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan