Drifttekniker till Markstridsskolans stridsträningsanläggning

Om tjänsten

Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig?
Läs vidare!

Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap. MSS är geografiskt placerad till två platser, där en del är i Skövde och den andra delen är i Kvarn, Borensberg. Personalstyrkan på MSS uppgår till cirka 200 medarbetare.

Markstridsskolan (MSS) är organiserad i fem olika enheter; stab, utbildning, utveckling och träning, samt 1. Divisionsstab. Den utlysta tjänsten är placerad vid Träningsenheten i Skövde. Enheten består av fyra sektioner med verksamhetsområden för träning: Ledningsträningsanläggning (LTA), Besättningsträningsanläggning 122 (BTA122), Stridsträningsanläggning bebyggelse (STA MOUT), samt Stridsträningsanläggning i fält, (STA).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den utlysta tjänsten Drifttekniker STA syftar till att underhålla och driftsätta materiel och fordon ingående i skolans StridsTräningAnläggning i fält (STA). STA är en anläggning för att med stöd av simulatorsystem och kvalificerad teknisk utrustning träna förband i Försvarsmakten inom alla konfliktnivåer. Genomförda datainsamlingar möjliggör faktaunderbyggda utvärderingar med analyser av olika stridssituationer, kopplade till gällande reglementen. Genom samverkan med övat förbands övningsledare fokuseras utvärderingarna utifrån förbandets önskemål, men med stöd av STA-personalens erfarenhet och kompetens.

Resor i tjänsten är vanligt förekommande, framförallt under våren, då STA stödjer träningar och övningar runt om i landet, men även under resterande del av året.

Ansvarar för:
Underhåll och drift av fordon och simulatorsystem vid STA
Kontroll och reparation av STA utrustning/materiel
Beställning av tjänster, förbrukningsvaror mm
Eldriftsansvar för STA system (efter utbildning)

Stödjer:
Stödjer i första hand Chefen driftstödsgrupp och därefter övriga befattningshavare vid STA
Media, foto och videoredigering

Kvalifikationer:

 • Genomförd GMU/VPL
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • Körkort med minst C behörighet
 • Goda kunskaper avseende Officepaketet
 • God fysisk status

Personliga egenskaper:

Du tycker om att ta ansvar, är tydlig och ordningsam. Du är driven och har förmågan att driva ditt arbete enskilt men även god förmåga att samarbeta i grupp. Du har en positiv människosyn, gillar utmaningar och kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar.

Du är också engagerad, serviceinriktad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du har en fallenhet för teknisk förståelse och är praktiskt lagd. Flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:

 • Körkort med CE behörighet
 • Förarbevis på militära fordon
 • God kunskap och färdighet på förekommande simulatorer
 • Grundläggande kunskap om vanligt förekommande sambandsmedel inom armén

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef Träningsavdelningen, major Conny Röjd, tfn 0702-655 213
e-postadress: conny.rojd@mil.se

Chef Stridsträningsanläggningen, fanjunkare Johan Lind, tfn 0702-659 329
e-postadress: johan.lind@mil.se

Fackliga företrädare nås via växeln 0500- 465 000
Officersförbundet Peter Edman
Försvarsförbundet Britt Dahlman
Seko Försvar David Vinberg

Övrigt:

 • Arbetsort: Skövde
 • Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
 • Befattningsnivå: Civ
 • Tjänstgöringsform: Tillsvidare med provanställning om 6 månader.
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan