Stabsassistent (GSS/K) till 1.divisionsstaben

Om tjänsten

1.Divisionsstaben är ett krigsförband tillhörande Markstridsskolan (MSS) som är lokaliserat till Skövde. Staben består av både kontinuerligt och tidvis tjänstgörande officerare och soldater.

Divisionsstabens främsta uppgifter är att utveckla krigsförbandet 1. Divisionsstaben, utöva divisionsledning och leda divisionens ingående förband inom armén, stödja utveckling och samordning av typförbandet division och dess förband samt genomföra försvarsplanering.

Om Divisionskaderstaben
Divisionskaderstaben består av totalt femton befattningar av kontinuerligt tjänstgörande personal med placering på MSS i Skövde. Staben jobbar heltid med uppgiften att implementera och utveckla divisionsstab och division inom armén.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din befattning ingår att stödja staben med olika administrativa uppgifter och hantera inkommande och utgående information i olika ledningsstödsystem. Du deltar också vid förberedelser samt vid genomförande av övningar, i olika roller som stabsassistent eller kommendant.

Anställningen innebär periodvis bortavaro på övningar och tjänsteresor, såväl i Sverige och utomlands.

I befattningen finns möjlighet att utvecklas mot en funktionsinriktning som stridsledningsassistent, bekämpningsassistent eller underrättelseassistent.

Kvalifikationer
- Godkänd gymnasieexamen motsv.
- Godkänd militär grundutbildning
- Körkort Klass B

Meriterande kvalifikationer
- Tidigare anställning inom Försvarsmakten eller grundutbildning som stabsassistent
- God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare)
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
- Militära förarbevis
- Utbildning i PRIO

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad. Vi ser att du har ett öppet sinnelag, är serviceinriktad och har en positiv inställning. Du tycker om att tillhöra ett team men ansvarar för självständiga arbetsuppgifter. Din samarbetsförmåga är god och du är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information
Befattningsnivå: OR4-OR5
Anställningsform: GSS/K
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid: Dagtid, kvällar och helger
Arbetsort: Skövde (Tjänsteresor nationellt och internationellt förekommer)
Tillträdesdatum: 2024-11-01 eller enl. överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kontakta:
Håkan Sigurdsson, hakan.sigurdsson@mil.se, 0500-46 50 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Patrik Ståhl, patrik.stahl@mil.se, 070-281 70 11

Fackliga företrädare: nås via växel 0500-465 000
Officersförbundet Peter Edman
Försvarsförbundet Britt Dahlman
Seko Försvar David Vinberg

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2024
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Markstridsskolan
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan