IT-ansvarig för materielhanterings- och logistiksystem

Om tjänsten

Vi söker fyra nya kollegor till vårt team som leder arbetet med Försvarsmaktens IT-portfölj för PLM/PDM, Supply Chain och Logistik! Är du en av dem?

Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) i Enköping växer. Vi söker nu fyra nya kollegor med bred IT-kompetens som har förmåga att styra och leda arbetet inom en IT-produktportfölj i stark förändring.

Vi söker dig som har gedigen arbetserfarenhet från jobb inom IT-branschen. Kanske började du som IT-tekniker och har gjort karriär för att i dag ha en senior befattning, t ex som Förvaltningsledare enligt PM3. Eller så läste du systemvetenskap på universitetet, har jobbat några år och söker nu en befattning med större ansvar och med fokus på verksamhetens förmågebehov och värdeleverans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du har helhetsansvar för ett antal IT-produkter som ingår i en IT-portfölj som stödjer PLM/PDM, Supply Chain samt Försvarsmaktens Logistikfunktioner.

Du leder arbetet inom ett (eller flera) produktnära team där verksamhetsrepresentanter och IT-utförare ingår.

Du jobbar med livscykelplanering, inkluderande ekonomisk planering, och hanterar beställningar, avtal och upphandlingar. Du följer upp verksamheter och ekonomi och återrapporterar.

Du genomför själv, eller lägger ut uppdrag till andra, olika typer av utredningar och beredningar. Du tar fram underlag för designbeslut och andra nödvändiga IT-beslut. Det innebär att du måste trivas med att skriva dokument och att du kan uttrycka dig väl i skrift, även när ämnet är komplicerat.

Då vi jobbar i ett team med en IT-portfölj kommer du även att få uppgifter som behövs utifrån hela portföljens perspektiv och där din kompetens och tidigare yrkeserfarenheter kan tas tillvara.

Kvalifikationer

· Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap, alternativt lång yrkeserfarenhet inom IT-verksamheter som arbetsgivaren bedömer gett dig motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

· Du har förmåga att förstå och uttrycka dig i både tal och skrift och på både svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetat med ett eller flera av följande uppgifter:

Livscykelhantering av IT-produkter, Ekonomisk planering, uppföljning och återrapportering, IT-revision, Upphandling av IT-produkter och IT-tjänster enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling), Verksamhetsutveckling inom en IT-organisation baserat på t ex IT4IT referensarkitektur, ITIL eller något annat ramverk/standard

Meriterande är även om du har arbetat med IT inom något av följande produktområden: IT-produkter som används inom PLM och PDM, t ex Teamcenter från Siemens, IT-produkter som används inom Supply Chain och ERP, IT-produkter som används för materielunderhåll, t ex flygunderhållssystem från IFS Maintenix, Någon typ av “IT4IT-system”, t ex Service Now, EA Sparx, Microsoft Azure som molntjänst och/eller som on-prem-lösning

Det är också meriterande om du har yrkeserfarenhet från att ha verkat i en eller flera av följande roller/befattningar:, Objektsägare, Product Owner eller Förvaltningsledare IT, IT-projektledare, IT-programledare eller IT-produktionsledare, IT-arkitekt, t ex som lösningsarkitekt eller EA-arkitekt, Informationsarkitekt, informations- eller dataobjektsmodellerare, Ledande roll inom en IT-verksamhet i en större organisation

Personliga egenskaper

Du arbetar systematiskt och strukturerat. Du har en god analytisk förmåga och förstår vikten av planering på lång och kort sikt samt återrapportering. Du är social och ”service minded” och har lätt för att samarbeta med andra för att nå mål och skapa värdeleveranser. Du har stor drivkraft och engagemang. Du drar dig inte för att ena dagen läsa omfattande systemdokumentation eller avtalstexter till att nästa dag möta nyttjare av "dina" it-system för att höra deras synpunkter kring leveransen och deras framtida behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt teamets sammansättning utifrån kompetensprofiler och yrkeserfarenhet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Övrigt: Individuell lönesättning tillämpas.

Om befattningen: I Försvarsmakten benämns befattningen Teknisk Systemledare (TSL)

Upplysningar om befattningen

Chef Logistiksektionen Catharina Lundberg 072-964 05 91.

Chef Taktiska systemavdelningen, major Peter Turesson, 070-695 52 16.

Ställföreträdande Chef Taktiska systemavdelningen, Jonas Hallbäcken 072-396 87 64.

Information om rekryteringsprocessen Personalhandläggare Karin Isaksson, 070-849 23 36.

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga fackliga företrädare nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan