Senior DevOps-specialist till Försvarsmaktens cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Attacker över internet mot datorer och servrar sker världen över i allt större omfattning. Effekterna av en cyberattack kan få lika stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner som ett konventionellt väpnat angrepp.

Försvarsmakten är en organisation i ständig utveckling för att alltid vara beredda att värna om Sveriges okränkbara frihet. Vi är beredda att göra det som krävs, även i de svåraste av situationer.

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en Senior DevOps-specialist. Har du arbetat flera år med drift av IT system eller mjukvaruutveckling och har ett genuint intresse för molninfrastruktur, Kubernetes och infrastruktur som kod? Brinner du för DevOps, GitOps och att automatisera allt? Då kan detta vara något för dig!

Du kommer in i en tidig fas där du har chansen att påverka strukturen, utveckla och driva viktiga delar av vårt infrastrukturarbete med fokus på säkerhet, skalbarhet, tillgänglighet och automatisering.


Om befattningen
I en modern värld krävs moderna lösningar. Inom cyberförsvaret vill vi alltid ligga i framkant och på ett innovativt sätt agera inom cyberdomänen för att bidra till ett säkrare Sverige. I denna roll får du möjlighet att bygga tekniska lösningar som ska möta cyberförsvarets specifika, och unika, behov. Du kommer ingå i ett team som skapar och vidareutvecklar avancerade lösningar som ska fungera både publikt och i isolerade miljöer, både i fred och krig.

Du kommer att applicera DevOps- och GitOps-principer i kombination med infrastruktur som kod för att uppnå maximal automatisering, redundans och skalbarhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Implementera, administrera och förbättra olika typer av molnplattformar.
 • Utveckla infrastruktur och applikationer med ett strikt GitOps- och infrastruktur som kod-tänk med verktyg som GitLab, Terraform och Ansible.
 • Se till att utvecklarna kan arbeta effektivt genom att själva ha möjligheten att driftsätta infrastruktur och program.
 • Effektivisera arbetsflöden för organisationens olika system & verktyg (CI/CD).
 • Säkerställa att vi har bra mätvärden, övervakning och larm för vår infrastruktur och applikationer med verktyg som Prometheus och Grafana.


Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT- eller informationssäkerhet eller bedömd motsvarande kunskap
 • Tre års arbetslivserfarenhet av arbete i en bedömd motsvarande roll
 • Erfarenhet av arbete som mjukvaruutvecklare
 • Erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur, gärna med fokus på molnlösningar
 • Infrastruktur som kod, gärna med verktyg som Ansible, Terraform, Pulumi
 • Implementera, förbättra och konfigurera CI/CD-flöden

Meriterande

 • Erfarenhet av Kubernetes, containers samt DevOps
 • Implementerat och konfigurerat övervakningssystem som t.ex. Prometheus
 • Automatiserat processer via pipelines
 • Arbetat med publika molntjänster
 • Kunskap om och erfarenhet av OWASP Top Ten eller liknande
 • Certifieringar inom IT-infrastruktur

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara analytisk och noggrann. Du måste våga ta initiativ i ditt dagliga arbete och ha viljan att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och är självgående. Genom ditt strukturerade arbetssätt levererar du med hög kvalitet och hanterar förväntningar. För att trivas hos oss behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmst berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med information är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.

Arbete på annan ort, beredskap samt skiftarbete kan förekomma.
Även resor i tjänsten kan förekomma, både nationellt och internationellt.

Anställningsformen är tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast 11/8 2024. Ansökan med meritförteckning skickas till:
cyberintresse@mil.se, ange referens 59801. Eller via brev till: Försvarsmakten Högkvarteret/FST STRA Cyber, Att EWI, Lidingövägen 24, 107 85 Stockholm. Märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan