Erfaren säkerhetshandläggare till Försvarsmaktens cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Attacker över internet mot datorer och servrar sker världen över i allt större omfattning. Effekterna av en cyberattack kan få lika stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner som ett konventionellt väpnat angrepp.

Försvarsmakten är en organisation i ständig utveckling för att alltid vara beredda att värna om Sveriges okränkbara frihet. Vi är beredda att göra det som krävs, även i de svåraste av situationer.

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en erfaren säkerhetshandläggare som vill bidra till robust och pålitligt säkerhetsskydd av ett av Försvarsmaktens viktigaste utvecklingsområden.


Om befattningen
I befattningen kommer du arbeta för att etablera det organisatoriska minnet inom säkerhetstjänsten. Du kommer att skapa, utveckla och dokumentera interna säkerhetsbestämmelser. Ditt arbete kommer bygga upp en grund för vidare förvaltning och utgöra en viktig del i arbetet med egenkontroll och uppföljning.

Du kommer att stödja civil och militär personal, både inom och utanför säkerhetsavdelningen, med rådgivning och administration inom säkerhetstjänst.

Du kommer att arbeta för att upprätthålla hög säkerhet som en naturlig del av verksamheten, och för att säkerhetsfrågor identifieras och omhändertas innan de utgör säkerhetsrisker. För rätt person finns stor möjlighet till fördjupning av både ansvar och kunskap inom det etablerade expertområdet.

 Kvalifikationer

 • Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet för tjänsten
 • Formell och dokumenterad kompetens inom signalskydd
 • Dokumenterad utbildning inom säkerhet, antingen från Försvarsmakten (FMUndSäkC) eller för tjänsten relevant utbildning
 • Erfarenhet av säkerhetsarbete från statlig tjänst
 • Kunskap om relevanta lagar, förordningar och föreskrifter
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens IT-system
 • Signalskyddslärar- eller signalskyddschefskompetens
 • Erfarenhet av projektledning
 • Certifieringar och utbildningar inom säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av andra områden inom säkerhetstjänst, såsom menbedömning, säkerhetsprövning och informationssäkerhet.

 

Personliga kvalifikationer
För att trivas hos oss har du ett högt säkerhetsmedvetande och trivs i miljöer där säkerhetsfrågor står i fokus. Du är en kunskapsspridare och tycker om att upprätta ramverk och guider för att bibehålla ordning i verksamheten.

Du är trygg i din kompetens och kan arbeta självständigt för att uppnå satta mål.


Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmst berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med information är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.

Arbete på annan ort, beredskap samt skiftarbete kan förekomma.
Även resor i tjänsten kan förekomma, både nationellt och internationellt.

Anställningsformen är tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast 11/8 2024. Ansökan med meritförteckning skickas till:
cyberintresse@mil.se, ange referens 13675. Eller via brev till: Försvarsmakten Högkvarteret/FST STRA Cyber, Att EWI, Lidingövägen 24, 107 85 Stockholm. Märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan