Mediaspecialist till Operativa kommunikationsförbandet

Om tjänsten

Om förbandet

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som genom kommunikationstjänst och psykologiska operationer analyserar samt påverkar beteenden och attityder hos olika målgrupper. Som en resurs för totalförsvaret ska förbandet också kunna stödja andra myndigheter. Förbandet bidrar till högre chefs operativa- och strategiska lägesbild samt analys av informationsmiljön. Grundat på lägesbilden ska förbandet ta fram beslutsunderlag och motåtgärder mot andra aktörers påverkansoperationer och informationsaktiviteter. 

Mediaavdelningen

Utvecklar och producerar produkter till stöd för Försvarsmaktens kommunikationstjänst. Detta görs i huvudsak genom enskilda uppdrag rörande exempelvis grafisk formgivning, copy, filmredigering, fotodokumentation, grafik, illustration eller audiovisuell produktion inom myndigheten. Uppdragen kan också omfatta hela processen från framtagande av koncept för kommunikationskampanjer till produktutveckling. Målsättningen är att genom olika budskap och kanaler påverka målgruppers känslor, attityder och beteenden och processen är baserad på inhämtad information och analyser. Avdelningen är ett kreativt team bestående av civila specialister, reservofficerare, mediesoldater och stridsfotografer med varierande bakgrund inom journalistik, foto/video, grafisk design, radioproduktion, copy och illustration. Avdelningen har även kompetens och förmåga till forensisk bilddokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som mediaspecialist deltar du i planering och genomförande av produktutveckling inom ramen för psykologiska operationer eller kommunikationstjänst. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och det finns goda möjligheter för personlig utveckling inom förbandet. Mediaspecialist är en civil befattning men tjänsten innefattar också militära uppgifter. Har du inte genomfört värnplikt utbildar förbandet dig i de delar du behöver kunna.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande civil utbildning inom media eller kommunikation.
 • Uppfyller medicinska och fysiska krav.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Yrkeserfarenhet inom kommunikation, marknadsföring, medieproduktion, radio, webb.
 • Erfarenhet som utbildare.
 • Erfarenhet från projektledning.
 • Genomförd värnplikt.
 • Annan militär utbildning och yrkeslivserfarenhet.
 • Signalskyddsutbildning.
 • Förarbevis tung lastbil.

Personliga egenskaper

För att trivas är det viktigt att du vill dela din tid mellan militära och civila uppgifter. Du ska tycka om att arbeta såväl enskilt som i grupp samt vara prestigelös, ansvarsfull, noggrann och tålmodig. Uppgifterna är väldigt varierade och arbetsförhållandena aldrig perfekta, så du bör vara en person som växer med utmaningar. I en verksamhet som snabbt skiftar mellan lugnt och intensivt bör du ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och direktiv. Uppskatta variationen i arbetsuppgifter som växlar mellan allt från militär posttjänst till budskapsformulering och kreativa utmaningar. Arbetet utförs ibland under besvärliga förhållanden i fältgruppering eller från en alternativ ledningsplats. Du ska vara beredd att delta i förbandets verksamhet under övning och insats, nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina kvalifikationer utöver militär erfarenhet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Anställningsform: Tills vidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: CVAT
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

 

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta avdelningschef Hampus Hagstedt, nås via växeln: 0171-157000 eller ledr-opkomm-media@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O      Mikael Eriksson  
SACO-F    Ann-Marie Löfwenberg            
SEKO-F    Benny Augustsson                
OFR/S      Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln: 0171-157000


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag v435 då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas utvalda kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju samt säkerhetsprövningsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan