Personalsäkerhetshandläggare i Försvarsmaktens cyberförsvarsledning

Om tjänsten

Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkning av Sveriges cyberförsvar. Utvecklingen av Försvarsmaktens cyberförsvar är en del av det övergripande arbetet med att stärka totalförsvaret och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vill du vara en del av Försvarsmaktens cyberförsvarsledning (CFL) och bidra till vår utveckling i att värna om vår rätt att leva som vi själva väljer? I tillväxten av CFL söker vi nu en handläggare inom personalsäkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom cyberförsvarledningen kommer du i huvudsak arbeta med personalsäkerhet, avseende handläggning av säkerhetsprövning. Förutom handläggning av personalsäkerhet kommer du även medverka och stödja i handläggning inom säkerhetsskydd.

Som handläggare inom personalsäkerhet kommer du ledas av cyberförsvarets säkerhetschef. I genomförande av säkerhetsprövning kommer du få stor självständighet i att leda och planera dina arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ansvara du för genomförande av grundutredningar, säkerhetsprövningsintervjuer samt administrera registerkontroller.

Som handläggare inom personalsäkerhet medverkar du i utveckling och vidmakthållande av cyberförsvarets personalsäkerhet, samt omvärldsbevakning av sakområdet. Du kommer vara sakkunnig inom personalsäkerhet och ska kunna stödja samt utbilda chefer och medarbetare i sakområdet. I arbetsuppgifterna ingår även att samverka och ge stöd till hela Försvarsmaktens cyberförsvar.

Som en an del av säkerhetssektionen kommer du även att medverka i utveckling av cyberförsvarets säkerhetsskydd, vilket bland annat innefattar utveckling och handläggning av metoder, processer och rutiner.

Då cyberförsvarsledningen är inne i en expansiv period finns det goda utvecklingsmöjligheter inom cyberförsvaret och säkerhetsskydd.

Kvalifikationer
· Examen från högskola universitet eller motsvarande kvalifikationer.

· Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete inom CTI, cybersäkerhet eller motsvarande

· God förmåga att sammanställa och presentera material i både tal och skrift.

· Flerårig arbetslivserfarenhet som analytiker inom IT-säkerhetsområdet, cyberaktörer eller motsvarande.

Meriterande 
· Erfarenhet från arbete i försvarsmakten eller annan myndighet, gärna från central nivå eller stab.

· Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst eller underrättelsefunktion. Praktisk erfarenhet från incidenthantering eller ledning av

incidenthantering är meriterande samt kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.

· Erfarenhet från planering eller genomförande av cyberoperationer.

Personliga egenskaper
Vi ser att Du har en förmåga att identifiera samband mellan detaljer i en större kontext och kan prioritera i informationsflöden för att kunna leverera inom angivna tidsförhållanden. Du har en hög inlärningskapacitet och trivs med ett högt tempo.

Du är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Vidare ser vi att Du är en stabil person med hög integritet som tar egna initiativ för att hitta lösningar och vidareutveckla cyberlägesbilden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Frågor om befattningen skickas till cyberintresse@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 760114.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan