2.Hkpskv söker militär helikoptertekniker kat B1, B2 till Hkp 16

Om tjänsten


2.Hkpskv söker militär helikoptertekniker kat B1, B2 till Hkp 16

Nu rekryterar 216.Fuhkomp vid 2.Hkpskv, Malmen, Linköping, duktiga flygtekniker. Vill du vara en del i Sveriges största helikopterskvadron och bidra till försvaret av Sverige samt stöd till samhället? Helikopter 16 är ett mångsidigt helikoptersystem vars förmågor ofta är efterfrågade i Försvarsmakten. Förbandet deltar ofta i övningar med andra enheter.

216.Flygunderhållskompaniet genomför förebyggande och avhjälpande underhåll på Helikopter 16, UH60M Black Hawk. Kompaniet har en stor bredd på personal och arbetsuppgifter som tekniker, mekaniker, tekniker i flygtjänst (TIF) och förrådspersonal.

216.Flygunderhållskompaniet består av tre plutoner: Service-, Klargöring- och Materielpluton. Servicepluton består av helikoptertekniker och arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll på Helikopter 16. Klargöringsplutonen består av tekniker i flygtjänst och genomför den dagliga klargöringstjänsten på kompaniet. Materielplutonen består av materieltekniker och materielmekaniker. Deras uppgift är omhänderta, planera och utföra underhåll på de verktyg och basmateriel som används på kompaniet. Du kommer inledningsvis att arbeta på Serviceplutonen med möjlighet att byta pluton om dina ambitioner går mer mot materiel- eller flygspåret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som helikoptertekniker på Serviceplutonen kommer ditt arbete bestå främst av att genomföra linjeunderhåll på Helikopter 16. Serviceplutonen ansvarar även för klargöringstjänsten då förbandet genomför övningar och insatser.

Utöver verkstadstjänsten är du en del i att utveckla krigsförbandet samt att utbilda nya tekniker och mekaniker. Du kommer också att upprätthålla dina militära färdigheter så som vapen-, sjukvårds-, och annan allmänmilitär utbildning.

Kvalifikationer

 • SE-EMAR behörighet kat. B1.1
 • Specialistofficersexamen
 • Goda kunskaper i engelska, då manualer, avrapportering och viss utbildning sker på engelska
 • Körkort klass B

Meriterande

 • SE-EMAR behörighet kat, B1.3 och B2
 • Typutbildning på Helikopter 16
 • Körkort klass BE, C, CE
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper
Arbetet sker i smågrupper där kravet på samarbetsförmåga, noggrannhet och ödmjukhet är förutsättningar för flygsäkerheten som genomsyrar vår verksamhet. Även om vi oftast arbetar i par eller mindre grupper så krävs det att du kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare (6 månaders provanställning)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tjänstenivå: OR6/7 (sergeant-fanjunkare)

Arbetsort: Linköping

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysning om tjänsten ges av:
Plutonchef, Ludvig Lyngstad, 073-5213677
Kompanichef, Rickard Viberg, 073-3206773
(Under semesterperioden v.27-31 kan det förekomma längre svarstid)


Fackliga företrädare:
OFRO/O ​HKPFLJ ​Mats Häggström
OFR/S ​HKPFLJ ​Helena Lemnell
SACO-S​ HKPFLJ ​Annelie Helmersson
Seko​ HKPFLJ​ Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00


Välkommen med din ansökan senast 2024-09-30. Din ansökan ska innehålla CV med minst 2 referenser, ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning samt övriga intyg du anser relevant för tjänsten. Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester samt hälsokontroller.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan