Miljö- och hållbarhetschef

Om tjänsten

Vill du vara med och aktivt delta i utvecklingen av Försvarsmaktens miljöarbete? Är du intresserad av ett arbete på strategisk nivå? Just nu söker vi en miljö- och hållbarhetschef för vår miljö- och hållbarhetssektion i Försvarsstaben.

Om oss
Sektionen för miljö- och hållbarhet ingår i Försvarsmaktens infrastruktursavdelning under Försvarsstabens stödenhet vid Högkvarteret. Våra uppgifter är att vara Försvarsmaktens kunskapscentrum inom miljöområdet. Vi ska stödja hela organisationen genom olika styrningar och vägledningar, samt delta i remisshantering, utredningar och rapporteringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att leda sektionen som arbetar brett med miljöfrågor i både rådgivande, stödjande och utredande funktioner. Arbetet innebär personal– och ekonomiansvar samt att representera myndigheten inom miljö- och hållbarhetsområdet nationellt och internationellt. Som sektionschef ska du leda, fördela, planera och följa upp arbetet på sektionen. I arbetet ingår att hålla föredragningar för högre chefer.

KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom miljö- eller teknikområde som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta strategiskt med miljöfrågor
 • Erfarenhet av miljöarbete på myndighet
 • Erfarenhet av chefsbefattning med personalansvar
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Innehar B-körkort

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska arbete. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda avdelningen vid föredragningar för försvarsmaktsledningen såväl som vid regeringskansliet. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du har stark förmåga att självständigt driva frågor, är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

MERITERANDE

 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta inom försvarssektorn
 • Erfarenhet av att arbeta inom internationell verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med klimatfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem, miljötillsyn eller miljörevisionsarbete

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Mikael Klein 

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SACO HKV Stefan Ungert
SEKO Försvar HKV Lise-Lotte Larsson

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan