Erfaren HR-Generalist till Försvarsmaktens cyberförsvarsledning

Om tjänsten

Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkning av Sveriges cyberförsvar. Utvecklingen av Försvarsmaktens cyberförsvar är en del av det övergripande arbetet med att stärka totalförsvaret och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.

 Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vill du vara en del av Försvarsmaktens Cyberförsvarsledning (CFL) och bidra till vår utveckling i att värna om vår rätt att leva som vi själva väljer? I tillväxten av CFL söker vi en erfaren HR-generalist.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-generalist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR- processer. Du kommer att stödja t ex i frågor rörande kompetensförsörjning, lönebildning, arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor, rekrytering, utbildning, avtalsfrågor och samverkan. 

För att trivas med arbetet är det av stor vikt att du uppskattar att arbeta konsultativt och verksamhetsnära för att stödja chefer. Eftersom verksamheten är under utveckling, kommer du ha omväxlande uppgifter, där du bidrar med att skapa struktur, rutiner och skriftliga underlag i alla förekommande arbetsgivarfrågor. Du har främst operativa uppgifter men kommer också att stödja i strategiska frågor. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

· relevant, akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

· minst femårig erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete inom Försvarsmakten eller från annan myndighet

· goda kunskaper i arbetsrätt

· god administrativ förmåga

· god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

· B-körkort

Meriterande
· erfarenhet av att utveckla och införa nya rutiner för HR-processer

·  vana att sammanställa och hålla utbildningar

· erfarenhet från arbete i Försvarsmakten

· utbildningar inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, trygg och är flexibel. Du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa relationer och bygga förtroende. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt, är lyhörd samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort är Stockholm. I tjänsten kommer resor inom och utanför Sverige att förekomma. Frågor om befattningen mejlas till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 761212


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 juli 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan