KRYPTOLOG TILL AVDELNINGEN FÖR KRYPTO OCH IT-SÄKERHET VID MUST

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Sök dig i så fall till oss på Must! Vi behöver fler kryptologer som vill arbeta med de kryptosystem som skyddar Sveriges säkerhet.

Som kryptolog på avdelningen för krypto och IT-säkerhet arbetar du tillsammans med några av Sveriges främsta experter inom både kryptologi och IT-säkerhetsområdet i stort. 

Must är en kunskapsorganisation och vi lägger stor vikt vid att utbilda vår personal. Som kryptolog får du möjlighet att fördjupa och utbilda dig inom kryptologiområdet. Vi samarbetar aktivt med andra myndigheter samt med universitet och högskolor, i Sverige och utomlands. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kryptolog på Must arbetar du bland annat med att:

 • ta fram och analysera kryptoalgoritmer och kryptoprotokoll 
 • kravställa och granska kryptosystem
 • utveckla policyer, standarder och metoder inom kryptologiområdet
 • bedriva kontinuerlig omvärldsbevakning.

Arbetet bedrivs till stor del i projektform där du arbetar tillsammans med experter inom andra IT-säkerhetsrelaterade områden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: 

 • har en civilingenjörs- eller masterutbildning inom matematik, datalogi, teknisk fysik, eller angränsande ämne
 • har goda kunskaper inom matematik, samt vissa kunskaper inom programmering
 • är van vid att läsa vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation
 • är van vid att skriva rapporter och vid att göra muntliga framställningar, på både svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du: 

 • har tidigare erfarenhet av att arbeta som kryptolog 
 • utöver grundutbildningen har en forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant ämne 
 • har goda kunskaper inom programmering
 • har tidigare erfarenhet av att arbeta med säkerhetskritiska system eller signalskyddssystem.

Personliga egenskaper
Du är kunskapstörstig och har rätt bakgrund för att snabbt kunna sätta dig in alla aspekter av kryptologiområdet. Du är intresserad såväl av teoretisk kryptologi som av det praktiska hantverket. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och gör det på ett bra sätt. Du är bra på att samarbeta med andra, samtidigt som du är drivande och tar ansvar för ditt eget arbete. Du har en god problemlösningsförmåga och är strukturerad, noggrann, prestigelös och lösningsorienterad.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Kryptolog” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-15. I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2024-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan