MUST söker personalgeneralist till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Om tjänsten

MUST söker personalgeneralist till Nationella Underrättelseenheten (NUE)

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som personalgeneralist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR-processer som till exempel rekrytering, kompetensförsörjning, lönebildning och arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Du kommer tillsammans med personalsektionen att stödja chefer och medarbetare i konsultativt HR-arbete. Det kommer också innebära att du får möjlighet att driva- och delta vid utvecklingsarbete inom NUE som enhet likväl som inom HR- och personalfunktionen.

För att trivas med arbetet är det av stor vikt att du uppskattar att arbeta konsultativt och verksamhetsnära gentemot chefer. Tillsammans med personalchefen och Must HR tar du fram styr- och stöddokument inom HR-området för att kunna underlätta och ge stöd till våra chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor. Det är också av stor vikt att du har intresse för verksamhet i en internationell kontext, gärna med egna erfarenheter inom internationell militär insats.

Kvalifikationer

 • En för tjänsten relevant akademisk examen, företrädesvis inom HR eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ roll.
 • God struktur och god administrativ förmåga.
 • Kunskaper inom arbetsrätt.
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Tjänstgöring i internationell militär insats.
 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av liknande arbete inom annan myndighet.
 • Erfarenhet av att leda och samordna projekt.
 • Informationsvana samt god förmåga att hålla utbildningar.
 • Erfarenhet inom veteran- och anhörigverksamhet.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, trygg och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer samt bygga förtroende. Arbetet kräver att du har ett lösningsorienterat förhållningssätt, är lyhörd samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innebär att du kommer att krigsplaceras, vilket bl a innebär att du måste ha en fullgod hälsa. Befattningen ställer också krav på fysisk förmåga och Försvarsmakten möjliggör för anställda att uppnå dessa krav genom att träna på arbetstid. Befattningen är oberoende vilket innebär att både civila- och militära kandidater kan söka befattningen.

Utlandstjänstgöring kan förekomma inom ramen för befattningen.

Befattningen är placerad i Stockholm.

Då befattningen kommer omfattas av sekretess så uppmanar vi dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Urval sker löpande och din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: 2024-08-19

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: caisa.littorin@mil.se, vänligen ange ”Personalgeneralist NUE” i ämnesraden.

 

Fackliga representanter
SACO - Anders Markow 
OFR/O - Roger Ericsson 
SEKO - Katarina Kruse 
OFR/S - Maria Ekelund 
Samtliga nås via 08-788 75 00.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan