Chefscontroller för planering, styrning och uppföljning

Om tjänsten

 

Vill du arbeta med Försvarsmaktens centrala planerings, uppföljnings- och värderingsarbete? Då ska du söka befattningen som Chefscontroller vid Försvarsstabens genomförandeenhet och planering, uppföljning och värderingssektionen. Hos oss får du möjligheten att arbeta med att göra Sverige och världen lite säkrare.

Om enheten
Sektionen har bland annat som uppgift att sammanhålla budgetunderlag, försvarsmaktens genomförandeplan, myndighetens årsredovisning, samt uppföljning och värdering av Försvarsmaktens förmåga. Sektionen är placerad vid Försvarsstaben på Lidingövägen i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Chefscontroller med ansvar för planering, styrning och uppföljning vid sektionen arbetar du på central nivå inom myndigheten. Dels med frågor som rör rapportering till Regeringskansliet och dels arbetar du med Försvarsmaktens interna styrning vilken utgör underlag för strategisk planering och beslut. Som stabsmedlem kommer du även att representera sektionen på möten och i arbetsgrupper vid Försvarsstaben, samt i vissa fall andra delar av Försvarsmakten. Arbetet sker självständigt eller som medlem i eller ansvarig för en projektgrupp.

KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom ekonomi eller annan relevant akademisk examen
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som controller
 • Mycket god förmåga att kunna utveckla och systematiskt hantera planeringsrisker på strategisk nivå
 • Mycket god analytisk förmåga
 • Mycket god förmåga i att uttrycka sig i tal och skrift
 • Goda språkkunskaper i engelska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög arbetskapacitet och som kan arbeta självständigt, men även leda projekt. Du har erfarenhet att driva komplicerade frågeställningar med goda resultat

Du ska ha lätt att samarbeta med andra, så väl militära som civila medarbetare. Du är ansvarstagande och har ett analytiskt förhållningssätt och är öppen för nya arbetsuppgifter. Du är vetgirig och drivande inom myndighetens arbete med styr- och uppföljningsmodeller på central nivå. Du är en duktig kommunikatör som kan anpassa dig efter målgruppen.

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen och i förekommande fall Försvarsmakten vid föredragningar i såväl försvarsmaktsledningen som regeringskansliet och med samverkande myndigheter.

Vid urval kommer stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

MERITERANDE

 • Har med godkänt resultat genomfört Statens Controllerutbildning (ESV)
 • Vana att arbeta med strategiska frågor i myndighet eller annan större organisation
 • Erfarenhet av stabsarbete vid Försvarsmaktens högkvarter, försvarsgren eller stridskraft

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.
I befattningen förekommer tjänsteresor.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Joakim Ericson

Fackliga företrädare
SACO – Stefan Ungerth
SEKO – Lise-Lotte Larsson
OFR/O – Arne Nilsson
OFR/S – Kjell Tetzlaff

Samtliga nås via HKV växel: 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan